Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 6 km

Boom valt om op goederenspoorlijn bij Hoek

Toegevoegd: 07-08-2023, 09.59 uur
Door: Roland de Jong

HOEK - In de polder tussen Hoek en Sluiskil is vanochtend een boom op de goederenspoorlijn terecht gekomen. Het treinverkeer moest hierdoor worden stilgelegd.


De boom bevond zich op het spoor tussen de onbewaakte spoorwegovergangen bij de kruising Sluispolderdijk - Goesseweg en die bij de kruising met de Kleine Zevenaarpolderstraat. De machinist van een naderende goederentrein moest vanwege de omgevallen boom zijn trein even voor 09.00 uur midden op het traject tot stilstand brengen.

De hulp van spoorwegbeheerder ProRail is ingeroepen om de boom van de treinrails te halen.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick Roll (10-8-2023 om 12:18)
De reden dat een locomotief stopt voor een omgevallen boom is niet omdat ze bang zijn voor schade aan de locomotief, maar aan het spoor zelf. Als de boom verkeerd geduwd wordt door de trein, kan die zich tussen de rails wurmen en het hele zaakje kapot trekken.
Belast (9-8-2023 om 11:14)
@ de takken opruimer , daar wordt hij moe van, en als de trein stil staan moet hij niet werken, later thuis, overuren schrijven.
Henk (8-8-2023 om 09:51)
@Tim: Het enigste treinverkeer wat we hebben in Zeeuws-Vlaanderen, zijn een paar goederentreinen. :)
Tim (8-8-2023 om 00:04)
De dag na een storm komen ze er pas achter dat er 1 takje op het spoor ligt en het gehele treinverkeer in Zeeuws Vlaanderen ligt plat...
Lentezon (7-8-2023 om 23:38)
Lachwekkend dit..
Henk (7-8-2023 om 22:50)
Ik dacht dat de brandweer altijd voor dat soort klusjes werd ingeschakeld.....
Cookie-instellingen beheren