Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gevonden lichaam inderdaad van vermiste man

Toegevoegd: 17-08-2023, 09.20 uur
Het lichaam werd gisteren geborgen ter hoogte van Cadzand.
Het lichaam werd gisteren geborgen ter hoogte van Cadzand.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

CADZAND - Het lichaam dat gisteren in zee werd aangetroffen ter hoogte van Cadzand, is inderdaad van de zwemmer die sinds eind vorige week werd vermist vanuit Vlissingen. Dat meldt de politie.


Donderdagavond werd een grote zoekactie opgestart nadat een man in de buurt van het Vlissingse Nollehoofd in zee was verdwenen. Reddingboten van de KNRM zochten samen met een politieboot en een helikopter van de Kustwacht 2,5 uur lang tevergeefs naar het slachtoffer.

Gisteren werd rond 07.00 uur vanaf de veerboot Prins Willem-Alexander gemeld dat in zee een stoffelijk overschot dreef. Hierop werd een nieuwe zoekactie opgestart. Dit had niet direct resultaat maar rond 10.50 uur werd het lichaam alsnog ter hoogte van Cadzand aangetroffen. Dit gebeurde nadat vanaf een visbootje een tweede zichtmelding was gedaan.

De politie laat weten dat de identiteit van het slachtoffer inmiddels is achterhaald en dat het inderdaad gaat om de 32-jarige man uit Syrië die vorige week vermist raakte tijdens het zwemmen in zee. Volgens de politie verbleef de man in een asielzoekerscentrum (AZC).


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren