Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee jaar cel geëist voor overval Primera Middelburg

Toegevoegd: 18-08-2023, 19.13 uur
De politie stelde ter plaatse direct een onderzoek in.
De politie stelde ter plaatse direct een onderzoek in.
© Foto: Reinoud Hiemstra
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De Middelburger D. van de R., die ervan wordt verdacht 10 februari dit jaar met een vuurwapen de Primera in het Middelburgse winkelcentrum in Dauwendaele had overvallen, hoorde vrijdag een celstraf van twee jaar tegen zich eisen.


D. van de R. stapte op de bewuste dag de Primera binnen, bedreigde het personeel en verliet 800 euro rijker de winkel. Na de overval nam Van de R. de benen en werd dezelfde nacht nog van zijn bed gelicht.

Van die geëiste twee jaar is een half jaar voorwaardelijk. Daarnaast wil de officier van justitie dat Van de R. de slachtoffers in totaal 6.300 euro aan schadevergoeding betaalt en dat hij een week cel, die hem bij een eerder vonnis was opgelegd, alsnog gaat uitzitten.

Wat Van de R. die dag allemaal bezielde, kon hij niet vertellen. Al tijden ging het niet goed met hem en hij had hulp nodig. Hulp, die hij volgens hem niet in voldoende mate kreeg. Dat hij de dader was, erkende hij direct. Immers hij had het zijn vriend verteld en bovendien in een eerder stadium verteld het ook te gaan doen. Maar zelf wist hij niet wat op dat moment allemaal was gebeurd. De rechtbank wijst vonnis op 31 augustus.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (19-8-2023 om 16:45)
Ga werken voor je geld,maakt niet uit wat dan beteken je wat. Er zijn zoveel kneuzen die thuis zitten of niet willen werken,die zouden ze geen geld moeten geven. Het is een slappe maatschappij. Zulke lui hebben nog onderdak ook. Laat ze het eens goed voelen of zet ze verplicht in militaire dienst,daar leren ze nog wat geestelijk en lichamelijk. Veelplegers hebben nergens recht op.
Arnold (19-8-2023 om 15:16)
Als iemand doordraait en op een dak klimt, of voor een trein springt etc. etc. , dan zijn de reacties op dit forum niet van de lucht dat het de schuld is van de overheid of zorginstanties, die zulke mensen aan hun lot overlaten. Als zo'n zelfde persoon echter iets jat, mag hij/zij meteen de zwaarste straf krijgen. Conclusie: Als iemand doordraait en iets doet, waar wij geen last van hebben is zo'n iemand zielig en heeft hulp nodig. Als zo'n iemand iets doet ten nadele van ons is deze persoon niet meer zielig, heeft geen hulp meer nodig, maar moet zwaar gestraft worden. Voor alle reageerders op dit forum. Ik hoop voor u, dat u nooit in omstandigheden komt, dat u het even niet meer goed ziet zitten. Geloof me, dit kan ook u zomaar gebeuren.
Hans (19-8-2023 om 09:57)
Tja, het klassieke excuus waarmee de daders in Nederland op de proppen komen. Moeilijke periode, m n omgeving enz enz Voor nu. Opbergen die handel
VdVonck (19-8-2023 om 09:42)
@HD: grapjas! Het is natuurlijk allemaal de schuld van de maatschappij en niet van deze kneus. Ken je dat programma voor de rechter? Allemaal zijn ze schuldbewust en op het goede pad. Toch zijn het veelal veelplegers. Vraag me af of u nog zo spreekt wanneer zo'n idioot midden in de nacht in uw huis staat.
Klaas vaak (18-8-2023 om 23:29)
Ad jonkers, zo denk ik er ook over. Iedereen heeft tegenwoordig hulp nodig, allemaal mensen zonder ruggengraat. Flinke schop onder je hol en aan het werk want dat is er genoeg als je maar wil. Een tip: in de haven zoeken ze nog personeel en dan krijg je automatisch een beetje opvoeding bij.
Ind (18-8-2023 om 22:53)
Klopt helemaal @Ad we begrijpen uw frustraties het is wa het is we moeten ook aan zijn privacy uiteraard denken en wellicht was hij ook ontoereikenings vatbaar wie weet binnen half jaar weer buiten;)
Cookie-instellingen beheren