Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

KNMI: Nog tot halverwege de middag code geel

Toegevoegd: 27-08-2023, 11.31 uur
KNMI: Nog tot halverwege de middag code geel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Nog tot halverwege de middag moet in de provincie Zeeland rekening worden gehouden met onweersbuien die gepaard kunnen gaan met hagel en windstoten tot 60 kilometer per uur. Daarvoor waarschuwt het KNMI.


De meteorologen hebben voor het gehele land code geel afgekondigd. Voor Zeeland loopt de waarschuwing nog tot 15.00 uur. Elders moet tot 17.00 uur rekening gehouden worden met de buien. Deze trekken namelijk oostwaarts. Het KNMI waarschuwt dat het verkeer, buitenactiviteiten en activiteiten op het water hinder kunnen ondervinden.

Code geel
Code geel betekent volgens het KNMI: "Wees alert'. "Er is mogelijk kans op gevaarlijk weer. Dit zijn weersituaties die in Nederland vaak voorkomen waarbij het raadzaam is op te letten, met name als men onderweg is. Code geel kan 48 uur voordat het weerfenomeen optreedt, worden uitgegeven. De zekerheid is minstens 60 procent", zo legt de organisatie uit op haar site.

Zie ook het volledige weerbericht op onze weerpagina.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren