Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Redders KNRM naar Zweden (reportage 1)

Toegevoegd: 31-05-2007, 23.59 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
TERSCHELLING - Een groep van vijf redders van het KNRM-station Noordland/Burghsluis is woensdagochtend vertrokken voor een reis naar Zweden.

De groep vertrok rond negen uur met de reddingsboot Koopmansd naar de conferentie van de International Lifeboat Federation.

Deze bijeenkomst wordt slechts een keer in de 4 jaar georganiseerd. De conferentie is met name bedoeld om kennis uit te wisselen, gezamenlijk te oefenen, fondsen te werven en nieuwtjes uit te wisselen.

Omdat de Zweedse reddingsmaatschappij SSRS dit jaar 100 jaar bestaat vindt deze conferentie dit jaar plaats in Göteborg.

De Zeeuwse reddingsboot is de eerste dag gevaren naar Terschelling. Donderdag zijn de redders samengevoegd met de bemanning van de collega reddingboot Frans Hogewind van station Paal acht in Terschelling.

De totale reis neemt 26 uur in beslag. Per reis wordt er twee keer overnacht. Als alles volgens planning verloopt komen de redders vrijdag weer aan bij het reddingsstation naast de Roompotsluis op Neeltje Jans.

Dit is het eerste reisverslag. De komende tijd zal HVZeeland.nl nog enkele keren over deze reis berichten in woord en beeld.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren