Weerbericht:
Perioden met regen, later buien. Morgen talrijke buien, kans op onweer
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 10 km

Grote oefening gevaarlijke stoffen St Annaland

Toegevoegd: 05-06-2007, 09.27 uur
Door: Roland de Jong

SINT ANNALAND - Maandagavond is in Sint Annaland een grote brandweeroefening 'gevaarlijke stoffen' gehouden. Aan de oefening deden blusgroepen van Stavenisse, Sint Maartensdijk en Sint Annaland mee.

Volgens het scenario was een busje tegen een vrachtwagen gereden. Hierdoor schoof lading weg en ontstond een lekkage. De lekkende vloeistof van de vrachtwagen liep vervolgens in een loods. Hierdoor werd een medewerker onwel.

Twee brandweerlieden gingen met een explosiemeter naar de plaats van het ongeluk en na veel onderlinge communicatie tussen de hulpverleners werd besloten brandweerlieden in chemiepakken ter plaatse te sturen. Zij moesten de slachtoffers redden. De andere brandweerlieden moesten zich bezighouden met het stabiliseren van de vrachtwagen.

De oefenleiding sprak van een zeer waarheidsgetrouw ongeval. De oefening was zeer geslaagd.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren