Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
42 files van totaal 129 km

Dode en beknellingen bij ongeluk N254 Ritthem

Toegevoegd: 16-09-2023, 20.46 uur - Update: 17-09-2023, 00.42 uur
De brandweer heeft twee personen bevrijd.
De brandweer heeft twee personen bevrijd.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Bij een verkeersongeval op de Sloeweg Noord (N254) tussen Nieuwdorp en Ritthem is zaterdagavond iemand om het leven gekomen. Twee personen raakten bekneld en moesten worden bevrijd. Dat heeft de politie bevestigd.


Er is sprake van een botsing tussen twee personenauto's. Eén ervan is in een sloot terecht gekomen. Het ongeluk gebeurde rond 20.10 uur ter hoogte van de Binnendijk. Toen duidelijk werd dat er mensen uit een voertuig bevrijd moesten worden, werd ook de brandweer opgeroepen. Uiteindelijk werden twee tankautospuiten en een hulpverleningsvoertuig opgeroepen.

Rond 20.25 uur werd ook een traumahelikopter gealarmeerd. Het traumateam was rond 20.45 uur ter plekke. Even daarvoor meldde de Veiligheidsregio dat beide beknelde personen waren bevrijd. Volgens de politie is één van de bestuurders om het leven gekomen. De andere bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht. Meer details over het ongeluk zijn er nog niet.

Volgens de VRZ blijft de N254 ter plekke voorlopig afgesloten omdat de politie sporenonderzoek gaat doen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (17-9-2023 om 16:26)
@Loes Het gaat er om dat je de kans op dodelijke ongevallen terugdringt doordat er niet meer frontaal op elkaar kan worden gebotst. Het zijn hier nooit eenzijdige ongevallen waarbij doden vallen maar altijd ongevallen waarbij elkaar tegemoetkomende auto's elkaar raken. Een vangrail lost dit probleem op, ook van het inhalen
Addie Floresse (17-9-2023 om 13:25)
Heel veel sterkte voor de nabestaanden
Loes (17-9-2023 om 07:22)
@ anoniem snap dat je een vangrail als optie ziet maar dat is geen oplossing. Er word hard gereden en als de voorganger niet hard genoeg door rijdt dan laten.sommige zich zien door naar links te wijken..de weg mankeert niets. Zijn er nog waarom 2 sec regel afstand houden snappen en tijdig gas pedaal los laten. Een vangrail plaatsen zorgt alleen meer voor onveilige situaties. Het gedrag van de mens is onvoorzichtig geworden.
Anoniem (16-9-2023 om 23:20)
Vreselijk, veel kracht en sterkte gewenst voor alle nabestaanden en een spoedig herstel voor de gewonde(n). Wanneer wordt er gekeken om hier een vangrail te plaatsen - een ontzettend drukke weg waarbij er met 100 km/h (minimaal) langs elkaar wordt geraasd met hooguit anderhalve meter afstand van elkaar, vreselijk!
Treurig (16-9-2023 om 23:19)
En weer een dodelijk slachtoffer. Heel veel sterkte voor de nabestaanden, de gewonden en hun families en natuurlijk de hulpverleners.
jvBlzen (16-9-2023 om 21:59)
Let op: De Europaweg Noord is afgesloten ter hoogte van de Frankrijkweg kruising Estlandweg.
Cookie-instellingen beheren