Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Stroper aangehouden bij Oosterscheldekering

Toegevoegd: 28-09-2023, 10.14 uur - Update: 28-09-2023, 19.43 uur
De politie ter plekke bij de Oosterscheldekering.
De politie ter plekke bij de Oosterscheldekering.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

VROUWENPOLDER - Naar aanleiding van de actie van handhavingsdiensten bij de Oosterscheldekering gisteravond is een 56-jarige man aangehouden op verdenking van stroperij. Dat meldt de politie vanochtend.


Rond 18.15 uur kwam volgens de politie de alarmerende melding binnen dat er iemand op één van de pijlers van de Stormvloedkering stond. De KNRM-reddingboot Dorus Rijkers (station Neeltje Jans) werd ter plekke gestuurd en ook drie eenheden van de politie, de Koninklijke Marechaussee en de Rijks Beveiligings Organisatie, die onder meer de Oosterscheldekering bewaakt, kwamen in actie.

Volgens de politie bleek al snel dat sprake was van iemand die illegaal aan het vissen was. De visser ging er vandoor, maar kon in de omgeving worden aangehouden. Het gaat volgens de politie om een 56-jarige Rotterdammer die al vaker voor dit vergrijp is opgepakt. De man werd naar een politiebureau gebracht. In de omgeving werden zijn auto, visspullen en een tas met zeven vissen gevonden. Al deze zaken zijn in beslag genomen.

De PZC meldt dat dezelfde man eerder ook al eens voor een grote politieactie bij de Oosterscheldekering zorgde. De nu ingerekende Rotterdammer zou volgens de krant dezelfde zijn als de destijds 53-jarige man die in maart 2020 werd aangehouden na een zoekactie vanwege een mogelijk suïcidaal persoon op de Stormvloedkering.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arnold (29-9-2023 om 15:24)
Wat een bravoure weer allemaal. Daar gaat nu ons land van naar de kl... Niet zozeer om de wetgeving of de handhaving daarop, maar omdat er nog steeds van die zielige personen zijn, die menen dat er uitzonderingssituaties zijn waarin je de wettelijke regels aan je laars mag lappen. Wat niet mag, mag nu eenmaal niet. Wil je dat veranderen? Dan moet de wet veranderen. En weet je wie die wet kunnen veranderen? Juist, degene die jullie 22 november kiezen. Maar de meeste van de bravoure reageerders zullen wel weer stemmen op de tweedeling zaaiende lui met enkel een grote bek en geen verstand.
Michel (29-9-2023 om 13:43)
Hij weet dat hij fout bezig is, dus verder niet miauwen. Zonde van de tijd voor degene die er zo lang verhaal van maken.
Sjaak (29-9-2023 om 12:50)
Ik neem ze allemaal mee al zijn ze twee cm al was het allen maar om te kwallen..nou zou je zeggen. Klopt mosselman boer ik stomp hem gewoon op zijn smoel ja als jij denkt dat het om broodvissers gaat zit je fout .er zijn mensen die het niet zo breed hebben en die het niet kunnen betalen heb je daar al eens aan gedacht
MB (29-9-2023 om 11:34)
Goed bezig Sjaak!! Eet smakelijk!! Mensen die dit verzinnen weten het verschil nog niet tussen een zeebaars en een wijting. Het enigste wat ze weten is dat zeebaars duur is net zoals paling en daarom moeten ze trug. Deze figuren zitten ergens op een kantoor en worden al zeeziek bij een NO1 en rijden in een Tesla of een Q7 van het geld wat afgepakt word van een eerlijke hard werkende originele Nederlander welke steeds schaarser worden in dit oneerlijke landje. Doe hier wat mee en laat ons sportvissertje met rust.
MB (29-9-2023 om 08:34)
Overheid: sluit alle hengelsportzaken per direct want dit gaat echt goed fout he!! En zorg er voor dat de vis bij de viskar nog 50% duurder word want daar draaid het om. HET DRAAID ALLEEN MAAR OM GELD. Want is het bij de viskar ook een maximum van 2 zeebaarzen kopen? Nee he, daar mag je er ook 7 kopen!! En bij een viskar liggen zeebaarsjes die lang geen 43 cm zijn. En tongetjes van 20 cm. Hoe kan dat????? Net als paling, bij de sligro liggen stapels gerookte paling, in de koeling bij vishandelaren paletten vol en zodra je er toevallig zelf 1 vang dan moet je hem terug zetten. Het is ongelofelijk. Een hengelaar vangt 0,001 % van de vis die opgegeten word en de hengelaar is de dupe. Dit noemen ze iemand nix gunnen
mosselman (29-9-2023 om 06:40)
lekker voor die vent. ik denk dat ik wel weet wie het is. ik vis zelf ook rondom de kering. je ziet er regelmatig gasten met bigshoppers vol zeebaars de kering af komen. dit zijn broodvissers. die verkopen de vis aan restaurants in de buurt. zeg er maar niks van want je krijgt gelijk een stomp op je oog.
Cookie-instellingen beheren