Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
36 files van totaal 121 km

Bestuurder toeristentreintje beboet voor te zacht rijden

Toegevoegd: 29-09-2023, 20.20 uur
Bestuurder toeristentreintje beboet voor te zacht rijden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

OOSTBURG – De bestuurder van een toeristentreintje heeft vrijdagmiddag een bekeuring gekregen voor het te zacht rijden. Het rijgedrag veroorzaakte een gevaarlijke verkeerssituatie.


De wijkagenten van Sluis zagen de bestuurder in de loop van de middag met 35 kilometer per uur over een 80-km/uur weg rijden. Dit zorgde voor een gevaarlijke situatie. Zo wilde een personenauto het treintje met een te lage snelheid inhalen. Hierdoor moest een tegemoetkomende auto ‘vol in de rem’.

 De agenten hebben de bestuurder van het treintje een bekeuring gegeven en gewezen op een andere route.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ome Kees (30-9-2023 om 06:56)
Op de site van de overheid staat dat er op de autosnelweg een minimumsnelheid van 70 km/p uur is en verder geen minimum snelheid. Het staat niet zo letterlijk in de wegcode maar te traag rijden valt onder het artikel waarbij u bestraft wordt als u andere weggebruikers in gevaar brengt of kan brengen met uw rijgedrag. Heeft de inhaler ook een schikking gekregen of gaat die vrij uit? Ik vind dat hier beide moeten betalen of niemand.
willem (30-9-2023 om 06:49)
T'is ook nooit goed: Rij je te hard: boete. Rij je te zacht: boete. Als de tegenligger vol in de remmen moest, is de inhalende bestuurder fout bezig geweest: Geen rekening gehouden met tegenliggers. Het mag dan te zacht zijn--je moet kunnen inschatten of je er veilig voorbij kan rijden. Dus ook die beboeten dan.
Smeerkees (29-9-2023 om 23:13)
Is er wettelijk gezien een minimum snelheid die men moet rijden op een 80 weg, neen. boete aanvechten, klacht indienen tegen de ambtenaar in functie. beter de bestuurder die ervoorbij ging kunnen beboeten voor een gevaarlijke inhaalactie, anders kunnen we de 45 km per uur autootjes ook wel van de 80 wegen schrappen lijkt mij.
Wim (29-9-2023 om 20:37)
Laat ze die stakkers die op de snelweg A12 gaan liggen beboeten Stakkers. De bestuurder die inhaalde heeft ook geen rekening gehouden met andere weggebruikers. Beiden fout.
Cookie-instellingen beheren