Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bestuurder toeristentreintje beboet voor te zacht rijden

Toegevoegd: 29-09-2023, 20.20 uur
Bestuurder toeristentreintje beboet voor te zacht rijden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

OOSTBURG – De bestuurder van een toeristentreintje heeft vrijdagmiddag een bekeuring gekregen voor het te zacht rijden. Het rijgedrag veroorzaakte een gevaarlijke verkeerssituatie.


De wijkagenten van Sluis zagen de bestuurder in de loop van de middag met 35 kilometer per uur over een 80-km/uur weg rijden. Dit zorgde voor een gevaarlijke situatie. Zo wilde een personenauto het treintje met een te lage snelheid inhalen. Hierdoor moest een tegemoetkomende auto ‘vol in de rem’.

 De agenten hebben de bestuurder van het treintje een bekeuring gegeven en gewezen op een andere route.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Flip (1-10-2023 om 13:40)
Er ligt hier overal een ventweg voor langzaam verkeer dus hij heeft niets op die 80km/weg te zoeken,boete kan niet hoog genoeg zijn
Camiel (30-9-2023 om 21:07)
Gewoon even helder denken. Lijkt me zeker terecht hier. Waarom mag je anders met een bromfiets niet op zo’n rijbaan? Verkeer moet doorstromen. Ga dan ook op de parallelweg rijden. Daar hoort landbouwverkeer ook. (Mogen trouwens ook niet op een 80km weg.) Dagelijks heb je te maken met zulke langzame slakken.
Klopt (30-9-2023 om 20:22)
MJT heeft gelijk, het voertuig moet geschikt / goedgekeurd zijn om 50 km/h te mogen en kunnen rijden om van die weg gebruik te maken. Als dat al zo zijn (ik betwijfel het) dan is er inderdaad nog het in gevaar brengen van andere gebruikers en als als laatste redmiddel is er nog kapstop artikel 5. Kortom, prima gedaan van oom agent en aanvechten zal weinig kans van slagen hebben.
sch.neus (30-9-2023 om 15:36)
Op een 80 km weg dus geen snelweg is de maximale snelheid 80 en er is geen minimum snelheids limited er staat alleen dat als je gevaar bent door te lage snelheid je beboet mag worden,vraag ik mij af als het toeristen treint niet harder kan of mag waarom dan bekeuren (slechte dag gehad?)of gewoon nooit meemogen voetballen in de pauze en dan je nu het
S. Arco (30-9-2023 om 15:33)
@MTJ Men mag toch hopen dat de minimum constructie snelheid nul is.
MJT (30-9-2023 om 13:17)
Van website Rijksoverheid: "Motorvoertuigen mogen alleen op autowegen als zij minimaal 50 kilometer per uur kunnen en mogen rijden. Voor autosnelwegen is dit 60 kilometer per uur. Deze snelheid heet ook wel de minimumconstructiesnelheid".
Cookie-instellingen beheren