Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 25 km

Man drinkt 7,5x teveel, moet nog celstraf uitzitten

Toegevoegd: 18-10-2023, 08.05 uur
Man drinkt 7,5x teveel, moet nog celstraf uitzitten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Een weggebruiker is vannacht in Zeeuws-Vlaanderen betrapt toen hij met een behoorlijke slok op deelnam aan het verkeer. De overtreder bleek daarnaast nog een celstraf open te hebben staan en is daarom ingesloten.


De man werd gecontroleerd tijdens een politiesurveillance. Omdat het erop leek dat de beginnend bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij meegenomen naar het politiebureau in Terneuzen. Hier werd tegen 01.00 uur een ademanalayse uitgevoerd. De man blies een waarde van 665 Ug/l terwijl voor een beginnend bestuurder de limiet ligt op 88 Ug/l. Zo'n 7,5 keer teveel dus.

Vanwege het rijden onder invloed werd het rijbewijs ingenomen. Ook werd voor dit feit proces-verbaal opgemaakt. Bij nadere controle bleek de persoon nog een hechtenisstraf van zes dagen open te hebben staan. Om die reden werd deze door de politie gelijk overgebracht naar het cellencomplex Torentijd in Middelburg. Hier zal hij de straf moeten uitzitten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (19-10-2023 om 14:13)
prima werk politie .met zoveel drank op ben je een potentiele moordenaar. maar hopen dat hij zijn rijbewijs voor een lange tijd kwijt is .die hoort niet op de weg
corrie (19-10-2023 om 12:41)
een klein pakje van maken die leert het toch niet
Wim Toompje (18-10-2023 om 13:08)
Waarom zou je als beginnend bestuurder niet een paar borreltjes mogen drinken ? Toen ik mijn eerste meters op m'n aangepaste driewieler reed had ik ook gewoon een fles rode wijn op. Maar ik ben nog nooit aangehouden. Dat komt mischien door m'n baard en opgehoogd voorhoofd. En ik heb ook twee stickers vd luchtmobiele brigade op m'n jasbeschermers. Die heb ik gekregen van mijn minnaar..
een Moeder (18-10-2023 om 10:54)
Goed bezig politie. Ga zoo door CHapeau
Epic Fail (18-10-2023 om 09:42)
Waarom werd de man na zijn veroordeling niet meteen vastgezet?
Cookie-instellingen beheren