Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
27 files van totaal 94 km

Politie spot overtreders met behulp van touringcar

Toegevoegd: 20-10-2023, 13.44 uur
Politie spot overtreders met behulp van touringcar
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Met behulp van een touringcar heeft de politie donderdag gecontroleerd op afleiding in het verkeer. Verdeeld over de regio's Zeeland en Markiezaten werd meer dan 100 keer proces-verbaal opgemaakt tegen overtreders.


Zes uur lang keken spotters vanuit de touringcar of zij overtredingen zagen zoals het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Elf onopvallende politiewagens werden ingezet om overtreders aan te spreken op hun gedrag. In totaal 65 bestuurders werden direct aangesproken, 29 bestuurders werden vastgelegd op camera en krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd.

Naast het vasthouden van telefoons werd ook proces-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van een gordel, een kind dat voorin los bij de passagier op schoot zat en rechts inhalen (4x). Verder werd in drie gevallen geconstateerd dat iemand over een zogeheten puntstuk reed; een wit vlak op de weg in de vorm van een punt, vaak te vinden bij een op- of afrit op de snelweg.

Ook bekeurde de politie een bestuurder omdat een kentekenplaat niet voldeed aan de wettelijke eisen. Tot slot bleek in twee gevallen lading niet goed gezekerd te zijn en werd een bumperklever betrapt. De controles vonden plaats op het gehele traject van de A58 tot Breda, de A16 tot Dordrecht en de A17 tussen Moerdijk en Roosendaal.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (21-10-2023 om 18:22)
Dagvlinder een ander antwoord had ik van jou niet verwacht ,maar een vraag .zorg dat je al je papieren bij je heb .dat is makkelijk voor de hulpverleners en misschien kunnen ze dan nog ''onderdelen'' van jou gebruiken wanneer je door jou domme gedrag in de vernieling word gereden .
Dus (21-10-2023 om 10:38)
Goed verhaal @binair. Als je voldoende afstand had gehouden, was dit allemaal niet zo gelopen.
Burgertje pesten deel zo veel??? (21-10-2023 om 10:33)
Dit is echt oneerlijk, die mensen rijden daar voor een reden, zijn veelal bezig met van/en naar werk komen. Doe dit soort ongein lekker in de randstad - daar heeft men genoeg extra om ook nog aan de bekeuringbelasting te voldoen. Sowieso slaat de 100kpu nergens op, op de a58 van Vlissingen naar Goes
Dagvlinder (21-10-2023 om 08:14)
Ik blijf gewoon mijn telefoon gebruiken in het VERKEER
AntiGSM (20-10-2023 om 19:58)
Ik blijf 1 heel belangrijke missen: GEEN richting aangeven....hele volksstammen maken zich daar schuldig aan en wordt niets aan gedaan! Wanneer gaan we daar eens wat aan doen? Is behalve erg gevaarlijk ook enorm hinderlijk. Verder natuurlijk kan er niet genoeg gecontroleerd worden op telefoonmisbruik achter het stuur, ik denk dat rijbewijzen hiervoor afpakken en/of telefoon wel helpt!
binair (20-10-2023 om 18:14)
@Thijs als iedereen zich nu eens hield aan de regels in het verkeer zou het niet nodig zijn. maar zoals we weten zijn er altijd mensen die denken boven de wet te staan. ik zat gisteren op de A58 ter hoogte van viaduct voor afslag Goes-Zuid .al enige dagen vind je daar een snelheidscontrole die gepositioneerd is op het viaduct.. Ik zat achter een vrachtwagen en wou hem inhalen maar zag een busje aankomen in mn spiegel dus ik dacht ik wacht. Busje was mij voorbij dus ik doe mn knipper uit om naar links te gaan gaat dat busje ineens remmen. ik schiet er dus rechts weer langs en zag op dat moment ook waarom hij remde Juist hij zag de camera en hij dacht ik rij te hard dus ik rem. leuk als tie je net voorbij is en remt en jij wil naar links.
Cookie-instellingen beheren