Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grenscontrole alcoholgebruik: vijf rijbewijzen ingenomen

Toegevoegd: 05-11-2023, 10.58 uur - Update: 05-11-2023, 14.54 uur
Grenscontrole alcoholgebruik: vijf rijbewijzen ingenomen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

IJZENDIJKE - Bij een gezamenlijke alcoholcontrole van de Nederlandse en Belgische politie zijn zaterdagavond vijf overtreders betrapt. Alle vijf moesten zij hun rijbewijs inleveren, zo meldt de politie vanochtend.


Agenten van het politiebasisteam Zeeuws-Vlaanderen werkten samen met collega's van de Belgische politiezone Meetjesland-Centrum. Tussen 17.00 uur en 23.00 uur gingen zij samen in de auto op pad. Ook werden controleposten opgezet bij de grensovergang IJzendijke-Watervliet en bij de overgang Eede-Sint-Laureins.

De mobiele controles vonden plaats op de omliggende wegen, zowel op Nederlands als op Belgisch grondgebied. In de politievoertuigen zat telkens zowel een Nederlandse als een Belgische agent. In totaal werden 200 bestuurders gecontroleerd. Vijf daarvan waren dus in overtreding en moesten hun rijbewijs inleveren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (6-11-2023 om 11:18)
Druppel op een gloeiende plaat. Meest krankzinnige is dat je zelfs bier bij het benzinestation in België kan kopen. Zo langs de weg om daarna in je auto te stappen. Ik zeg niet dat alle Belgen dronken zijn (al rijden ze vaak wel zo maar dat heeft meer te maken met hoe ze daar hun rijbewijs halen) Zou handig zijn als de Belgen eens gaan inzien dat je geen bier en andere alcoholische dranken moet verkopen bij een benzinestation. Dat heeft een naam. De kat op het spek binden.
Franck (5-11-2023 om 18:28)
idd. volledig akkoord met Ad. Ze kunnen niet niet streng genoeg zijn ! Drinken doe je thuis of met een BOB chauffeur. GEEN DRANK ACHTER HET STUUR !
cq (5-11-2023 om 17:51)
Dit is nog maar het topje van de ijsberg, al meerdere keren aangehaald hè gemeente Sluis. Wat te denken wat er van die paviljoens af komt? Deze actie is hypocriet, West Zeeuws Vlaanderen is een pret park voor mensen met een slok op…… controle nou , nou! Zet een hek rond West Zeeuws Vlaanderen en maak er een pretpark van.
Toon (5-11-2023 om 16:59)
Helemaal mee eens. Overigens dit soort controles worden in de grensstreken al sedert de jaren '70 uitgevoerd. Probleem is dat de opzet veel menskracht vergt en dus geld kost. Dankzij rutte en z''n kliek wordt het opsporing apparaat stelselmatig afgebroken.
bram goeree (5-11-2023 om 15:43)
indien mogelijk moet dit veel meer gebeuren .ben het helemaal een met Ad Jonkers .mensen met drank op achter het stuur zijn potentiële moordenaars .
Ad Jonkers (5-11-2023 om 12:18)
Een uitermate geslaagde (internationale) actie. Weer een aantal potentiële doodrijders hun rijbewijs kwijt. Hopelijk voor een hele lange periode. Oftewel; veel meer van dergelijke controles. Wegpiraten dienen verbannen te worden!
Cookie-instellingen beheren