Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Extra toezicht na grote drugsvondst in haven Vlissingen

Toegevoegd: 14-11-2023, 23.40 uur - Update: 15-11-2023, 02.17 uur
Door: Roland de Jong

RITTHEM - De douane heeft dinsdagavond een grote partij cocaïne onderschept in de haven van Vlissingen. Om die reden is er vannacht extra toezicht. Dat heeft de douane bekendgemaakt.


De exacte hoeveelheid aangetroffen coke is nog niet bekendgemaakt, maar het zou gaan om een lading van enkele honderden kilo's. De drugs zijn inmiddels afgevoerd en vernietigd, zo heeft de douane laten weten. Vanwege de vondst houden de douane, de politie en de Koninklijke Marechaussee vannacht verscherpt toezicht in het havengebied Vlissingen-Oost. Waarom dat precies gebeurd, is niet duidelijk.

In de haven zijn flink wat eenheden op de been. Alleen al de politie is met zeker tien surveillancewagens present. Politiewagens staan met zwaailichten aan op de rotondes bij de Engelandweg en de Frankrijkweg. Rondom de tussengelegen Bijleveldhaven surveilleren ook politieagenten en douanebeambten.

In de nacht van maandag op dinsdag kwam de politie ook al in actie in het havengebied. Dat gebeurde nadat rond 23.00 uur een melding was binnengekomen van een verdachte situatie. Na deze melding gingen agenten gehuld in kogelwerende vesten ter plekke. De politie liet dinsdagochtend weten dat er toen niets werd aangetroffen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (15-11-2023 om 15:56)
@Peter Iets zegt mij dat je je beter niet met politieacties moet bezighouden want je begrijpt er over de strategie en taktiek geen bal van.
Peter (15-11-2023 om 14:50)
Hahaha Lentezon, geweldig. Nu heb ik niets tegen politie acties als ze zinvol zijn. Dit is onzinnig. Denk je nu echt dat het indruk maakt op zware criminelen? Hahaha Maak je geen illusies, dat er gehandhaafd wordt op criminaliteit. Iets zegt mij dat ze beter muisstil verscholen achter containers op het haventerrein hadden kunnen wachten met dit peloton aan agenten om deze criminelen te pakken als ze alles op kwamen halen. Maar ja dan moeten ze echt in actie komen en dat is gevaarlijk en kost geld. Kan je beter veilig op een rotonde staan met het peloton. Geef ze geen ongelijk, maar ze hebben wel voor die baan gekozen. Dan moet je niet weglopen.
Lentezon (15-11-2023 om 09:01)
Alleen het signaal is al perfect om aan te geven dat er gehandhaafd wordt, ik zou zeggen blijf voorlopig alert!!
Klaas vaak (15-11-2023 om 08:45)
De criminelen samen met de drugs vernietigen lijkt me een mooie oplossing, kunnen ze snuiven ten onder gaan.
Rick (15-11-2023 om 08:45)
Ik: Ten eerste, de meeste uithalers lezen geen nieuws, als ze al kunnen lezen.... En in dit verband: wat te denken van aangekondigde verkeers/snelheidscontroles van Flitsmeister e.d.?? Slimme aanpak inderdaad.
Ad Jonkers (15-11-2023 om 00:06)
Overal zijn bananen.........Vooral op plaatsen waar ze verwacht worden!
Cookie-instellingen beheren