Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Extra toezicht na grote drugsvondst in haven Vlissingen

Toegevoegd: 14-11-2023, 23.40 uur - Update: 15-11-2023, 02.17 uur
Door: Roland de Jong

RITTHEM - De douane heeft dinsdagavond een grote partij cocaïne onderschept in de haven van Vlissingen. Om die reden is er vannacht extra toezicht. Dat heeft de douane bekendgemaakt.


De exacte hoeveelheid aangetroffen coke is nog niet bekendgemaakt, maar het zou gaan om een lading van enkele honderden kilo's. De drugs zijn inmiddels afgevoerd en vernietigd, zo heeft de douane laten weten. Vanwege de vondst houden de douane, de politie en de Koninklijke Marechaussee vannacht verscherpt toezicht in het havengebied Vlissingen-Oost. Waarom dat precies gebeurd, is niet duidelijk.

In de haven zijn flink wat eenheden op de been. Alleen al de politie is met zeker tien surveillancewagens present. Politiewagens staan met zwaailichten aan op de rotondes bij de Engelandweg en de Frankrijkweg. Rondom de tussengelegen Bijleveldhaven surveilleren ook politieagenten en douanebeambten.

In de nacht van maandag op dinsdag kwam de politie ook al in actie in het havengebied. Dat gebeurde nadat rond 23.00 uur een melding was binnengekomen van een verdachte situatie. Na deze melding gingen agenten gehuld in kogelwerende vesten ter plekke. De politie liet dinsdagochtend weten dat er toen niets werd aangetroffen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (15-11-2023 om 00:00)
Bij dit soort berichten denk ik, de uithalers, criminelen lezen dit toch ook? Heeft al die inzet van extra controles nut als je het in de media plaatst?
Cookie-instellingen beheren