Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

246 miljoen aan cocaïne gevonden in haven Vlissingen

Toegevoegd: 15-11-2023, 11.03 uur
De straatwaarde van de drugs is 246 miljoen euro.
De straatwaarde van de drugs is 246 miljoen euro.
© Foto: Openbaar Ministerie
Door: Eugène Harthoorn

NIEUWDORP - De Douane heeft dinsdagavond een omvangrijke partij cocaïne onderschept in de haven van Vlissingen. Het gaat om 3279 pakketten met een straatwaarde van circa 246 miljoen euro.


De pakketten zijn gevonden tussen een lading bananen afkomstig uit Ecuador. Deze waren bestemd voor een bedrijf in Nederland dat er volgens het Openbaar Ministerie vermoedelijk niets mee te maken heeft. Het is de grootste partij cocaïne die tot dusver gevonden is dit jaar in Zeeland. De verdovende middelen zijn dezelfde avond nog opgehaald en vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand van de Douane. De Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie nemen de zaak verder in onderzoek.

Vanwege de vondst was er vannacht gedurende de operatie verscherpt toezicht in het havengebied van de Douane, de Zeehavenpolitie en de Koninklijke Marechaussee. Zij hebben een ondersteunende rol gespeeld in het bewaken en beveiligen en zullen ook deze ochtend, tijdens de afronding van het onderzoek, nog extra toezicht houden.  


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad Jonkers (15-11-2023 om 12:02)
Een mooie vangst, ga zo verder!
Cookie-instellingen beheren