Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

A58 nog uren dicht na zwaar vrachtwagenongeluk

Toegevoegd: 30-11-2023, 11.27 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De A58 blijft bij Kapelle nog uren dicht naar aanleiding van het ongeluk waarbij vanochtend twee vrachtwagens betrokken waren. Dat meldt de verkeersdienst van de ANWB.


Op de snelweg kwamen tussen de Vlaketunnel en de Vierwegen rond 09.50 uur twee vrachtauto's met elkaar in botsing. Er ontstond een flinke ravage en één van de chauffeurs moest door de brandweer uit zijn cabine worden gehaald. De chauffeur van de andere vrachtwagen bleef ongedeerd, zo heeft de politie bevestigd. Volgens de politie is de vrachtwagenchauffeur vermoedelijk achterop een file gereden.

Volgens de ANWB blijft de weg ter plekke nog tot circa 15.30 uur dicht. Bergers zijn op dit moment bezig om de weg weer vrij te krijgen maar deze klus zal dus nog de nodige tijd vergen. Het verkeer richting Vlissingen wordt in de tussentijd omgeleid via de Rijksweg (N289). Rond 11.30 uur stond er volgens Rijkswaterstaat nog altijd een file van 4 kilometer stilstaand verkeer. De extra reistijd bedroeg een half uur.

Vanochtend gebeurde rond 08.30 uur ook al een aanrijding op de A58 bij Goes-Zuid. Ook hierbij werden verschillende hulpdiensten ingezet. Drie auto's moesten worden getakeld. Dit ongeval zorgde voor een file van meer dan 5 kilometer. Tot na 10.00 uur was sprake van oponthoud.

Zie ook:

Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
j, delvecio (4-12-2023 om 21:02)
@ peter, klopt als bus wat je zegt! genoeg vrachtwagen rijden iets harder dan 80, logisch toch, 80 op de teller is 76 km p.u en iets meer erbij is toegestaan daar naast zijn er veel auto`s die inhalen met 1 km harder........ergerlijk en totaal geen doorstroom mogelijk. gevolg file
Arie (2-12-2023 om 14:39)
@ Heel mooi gezegd Arnold!!!!!!
Arnold (30-11-2023 om 19:54)
@Peter. Enkel is de max snelheid voor vrachtauto's 80. Voor auto's met caravan is deze 90. Als je dat al niet weet, zal het met de rest van je verkeerskennis ook niet best zijn. En bij 130 rijden is het snelheidsverschil dus 50 respectievelijk 40. Maar wat denk je dat met deze snelheidsverschillen de snelheid is waarmee je er op knalt, wanneer een van beide plotseling moet remmen? Aan je reactie te merken, ben jij ook zo'n aso die bewust te hard rijdt, dus wordt het wellicht een keer tijd dat ze je een keer aan de kant zetten. Met een rotgang achter op een vrachtauto knallen wens ik jou zelfs niet toe.
Vlissinger (30-11-2023 om 16:35)
Ben zelf ook chauffeur en dit is nou typisch zo'n voorbeeld wat je nooit hoopt mee te maken. Lange dagen draaien en soms helemaal verrot door al dat gejakker. En zeg maar nee tegen de baas. Dat gaat hem ook niet worden. Ik weet niet wat hier de oorzaak van is, maar het zou zomaar een microslaap (met ogen open) geweest kunnen zijn. Dan ben je gewoon even een paar seconden verder. Hopelijk was het niet weer een mobieltje. Beterschap voor het slachtoffer en sterkte voor de betrokken chauffeur.
Peter (30-11-2023 om 16:08)
Sterke voor de chauffeur. Het is ondertussen hele dagen file op de A58. En dat heeft niet te maken met drukte. Wel met snelheid die veel te laag is. Met 100km/h op de teller een vrachtwagen inhalen die 90km/h rijdt. Wel eens gezien hoeveel file er achter je zit? Logisch dat vraagt wel om problemen. Dan hangen ze op je achterbumper dus effe remmen en het gaat al fout maar ja als er eentje voor je zt met 100 kan ik er ook echt niet voorbij. En omdat we allemaal benauwt zijn om een boete te krijgen rijden de meeste keurig 100 of vrachtwagen 90km/h gaatje over houden voor remweg, invoegen of uitvoegen ho maar. Gewoon weer 130km/h. Dan is het snelheidsverschil tussen personen auto en vrachtwagen ineens 40km/h wat minder ongelukken geeft.
Nn (30-11-2023 om 12:56)
Wonderlijk dat er geen dode zijn te betreuren Sterkte voor de chauffeurs
Cookie-instellingen beheren