Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
101 files van totaal 343 km

Gladheid: Maandag tot 15.00 uur code geel

Toegevoegd: 03-12-2023, 23.05 uur
Gladheid: Maandag tot 15.00 uur code geel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Wie maandag naar buiten gaat, moet tot halverwege de middag rekening houden met gladheid. Daarvoor waarschuwt het KNMI. Er is wederom code geel afgegeven.


Zondag was in de provincie heel de dag sprake van code geel. Code geel liep eerst tot middernacht maar is inmiddels verlengd tot maandag 15.00 uur. Volgens het KNMI kan het plaatselijk glad worden voor sneeuw(restanten) en bevriezing van natte weggedeelten. Verschillende gemeenten zijn zondag al op pad gegaan om te strooien.

Of we voorlopig weer van de gladheid afzijn, valt nog even te bezien. Volgens de meteorologen is er dinsdag met name in het noorden van het land alweer een grote kans op gladheid door sneeuw of sneeuwresten. In de nacht naar donderdag is er een grote kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

Voor zover bekend heeft gladheid, als die al optrad, in de provincie vooralsnog niet tot grote problemen geleid. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thera (5-12-2023 om 13:54)
Beste Onzin, ik begrijp je reactie. Maar de maatschappij is enorm aan t veranderen. Stel dat er niet voor gewaarschuwd was of bladeren op rail lagen; dan gaat vast weer een groepje demonstreren of men gaat iemand aanklagen.
Onzin (4-12-2023 om 15:21)
Code geel....code geel en het halve land in paniek. Een paar jaar terug maakte de maatschappij zich pas druk bij rood! Hier stoppen de treinen na wat blaadjes op de rails en gooien die domme droeftoeters een mistlamp aan bij wat regen ......
Drica (4-12-2023 om 09:53)
@Ja-Ja: En toch en ik blij met de weerberichten die niet voor mij gelden. Ik hoef de brug de pont of trein niet op te voeren maar gewoon het weer. Dus het heeft een bepaalde charme. Ik heb mn schaatsen ook alweer te voorschijn gehaald want je weet maar nooit. De sneeuw gisteren kwam als geroepen nu heb ik mooie kerstkaarten. Dus niet zo zuur SMILE ITS WINTER!!
Ja-Ja (4-12-2023 om 08:33)
Leuk ,hé Foto"s uit de oude doos. Veel weerberichten zijn een lachertje. Maar als weervoorspeller/ster verdien[krijgen] ze een flink loon. Graag terug naar weerschepen en Pelleboer. Eén dag vooruit kunnen ze niet eens.
Cookie-instellingen beheren