Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vanavond en morgen kans op gladheid: code geel

Toegevoegd: 14-01-2024, 10.51 uur
Vanavond en morgen kans op gladheid: code geel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vanavond en maandag is er in bijna het hele land kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten en door winterse neerslag (hagel of sneeuw). Het KNMI heeft daarom code geel afgegeven.


Met name zondagavond en in de nacht naar maandag kan het glad worden. Vooral landinwaarts kan zich op meerdere plaatsen een tijdelijk sneeuwdekje van enkele centimeters vormen. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden.

Maandagmiddag komt nog zeer plaatselijk gladheid voor door sneeuwresten en winterse buien. In de avond wordt het opnieuw op meerdere plaatsen glad door bevriezing en enkele sneeuwbuien, zo waarschuwt het KNMI. Voor Zeeland geldt code geel van zondag 22.00 uur tot dinsdag 00.00 uur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arnold (15-1-2024 om 19:40)
@Lezer Joh, dan ga jij toch morgen lekker de weg op en rij je gewoon of er niets aan de hand is. Wat let je? Komen we misschien te weten wat voor auto je rijdt, als we die op HVZ zien ergens in een greppel of om een boom gefrommeld.
Lezer (15-1-2024 om 08:40)
En hoe moeten we het nog serieus nemen ? Volgende week code Paars ???
Cookie-instellingen beheren