Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
73 files van totaal 261 km

Arrestaties na ronselen havenmedewerker voor invoer coke

Toegevoegd: 16-01-2024, 19.01 uur
Arrestaties na ronselen havenmedewerker voor invoer coke
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De Zeehavenpolitie heeft twee verdachten aangehouden voor zogenaamde ronselaarspraktijken. Op 7 december werd in Vlissingen door een arrestatieteam een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt. Vandaag volgde op vliegveld Rotterdam Airport de arrestatie van een 27-jarige man uit Bergen op Zoom.


De zaak kwam volgens de politie aan het rollen nadat de Zeehavenpolitie een melding had gekregen over een ernstige bedreiging. "De twee verdachten benaderden actief een havenmedewerker om in de haven van Vlissingen cocaïne uit scheepsladingen te halen. Deze medewerker werd ernstig bedreigd", zo vertelt de politie vanavond.

Uit het onderzoek bleek al snel dat de verdachten vermoedelijk op zoek waren naar een deel van een partij cocaïne die op 15 november in beslag werd genomen. De Douane trof destijds in de haven van Vlissingen-Oost na een tip 3.279 kilo cocaïne aan in een partij bananen. Deze partij cocaïne, die verdeeld was over zes pallets, werd nog dezelfde dag vernietigd.

Zowel in Vlissingen als in Bergen op Zoom doorzocht de Zeehavenpolitie meerdere woningen. Hierbij werden onder andere grote hoeveelheden contant geld en waardevolle goederen in beslag genomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (17-1-2024 om 11:38)
Het wordt de hoogste tijd dat er een wet komt die het mogelijk maakt om precies dit soort tuig, zonder sentimenteel advocatengezwets, op te ruimen. Pas dan zullen drugsvangsten na verloop van tijd verminderen.
Ik (17-1-2024 om 11:18)
Dus als arbeider kun je daar niet veilig je werk meer doen. Wat een aanslag op je leven. Ik hoop dat die criminelen keihard aangepakt worden.
Ad Jonkers (16-1-2024 om 20:02)
Prima actie. Twee criminelen van straat geplukt. Nu nog even goed aanpakken. Maar....dat zal nog een twijfelgeval gaan worden!
Cookie-instellingen beheren