Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie waarschuwt na toename scooterdiefstallen

Toegevoegd: 18-01-2024, 13.22 uur
Politie waarschuwt na toename scooterdiefstallen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie signaleert op Walcheren een toename van het aantal scooterdiefstallen en roept eigenaren van bromfietsen daarom op om extra voorzichtig te zijn.


Volgens de politie zijn deze maand al meer dan tien scooterdiefstallen gemeld. De politie roept daarom op om extra voorzichtig te zijn en scooters waar mogelijk op een goed verlichte plaats te stallen. Ook wordt aangeraden een goed kettingslot te gebruiken en verdachte situaties direct te melden via het alarmnummer 112.

Mocht u onverhoopt het slachtoffer worden van diefstal, dan raadt de politie op om altijd aangifte te doen. "Vermeld bij de aangifte waar het gebeurd is en in welke periode de diefstal plaatsvond. Vermeld ook welke acties u zelf heeft ondernomen. Denk bijvoorbeeld aan het zoeken naar camera's en getuigen", zo adviseert de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (19-1-2024 om 22:49)
Een paar overzet handvatten met een scheermes er in doet wonderen. Bijkomend voordeel is dat een dief geen aangifte doet.
Piet Maljaars (19-1-2024 om 10:43)
Koop geen scooter. Dan kan deze ook niet worden gestolen. Wandel of fiets. Stal je fiets binnen achter slot en grendel
VdVonck (18-1-2024 om 23:21)
Maar inderdaad, ondanks dat is er geen actie op ondernomen wegens een 'gebrek aan bewijs'.
VdVonck (18-1-2024 om 23:19)
Nou Willem, het is helaas niet allemaal import. Bij ons zijn een aantal jaren geleden de schuur en tuin geplunderd. Waren beide rasechte Zeeuwen, vader en zoon. Het was een heterdaadje
Willem (18-1-2024 om 17:21)
De eigenaar moet steeds meer maatregelen nemen, is het niet zo dat de van de belasting betaalde diensten meer maatregelen moeten nemen en dat dieven zwaar gestraft moeten worden? De schuld afschuiven naar de eigenaar is wel erg kort door de bocht. Het zujn jouw spullen en daar moeten de criminelen van af blijven. Of gaan we nig meer criminelen importeren zodat het einde zoek is? Puur mijn mening hoor, niemand hoeft het daarmee eens te zijn.
Miranda (18-1-2024 om 16:26)
En zet hem in de schuur snachts als die mogelijk er is.
Cookie-instellingen beheren