Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie lost waarschuwingsschoten op station Goes

Toegevoegd: 25-01-2024, 18.02 uur
Foto 4 van 6

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (27-1-2024 om 11:39)
Zal ik dan maar reageren als ex diender bij de politie? @ Arnold, politie kent geen controleren, simpelweg juridisch gezegd is het of staande houden of aanhouden. Maar je hebt gelijk als het gaat om ernstige vermoedens bezit van vuurwapen, in dat geval is diegene al verdachte voor de wet wapens en munitie, WWM. Kijk maar naar uitpraat procedures waarbij het vermoeden bestaat dat verdachten een vuurwapen hebben, politie trekt wapen en aanhouding volgt. @Scheldewater, controleren is in dit geval staande houden wat over kan gaan naar aanhouden. Geweldsinstructies staan in de ambtsinstructie, ook inzet van vuurwapen. Waarschuwingsschot betekend ook dat aanhoudingsvuur mogelijk is, niet verwarren met noodweer.
Arnold (26-1-2024 om 23:07)
Om iemand te mogen controleren zal de politie iemand moeten aanhouden, Zonder aanhouding kan een politie enkel verzoeken om medewerking. In de artikelen op dit forum staat wel meer niet geschreven. Daarom vraag ik me af hoe velen een oordeel kunnen vellen puur afgaand op hetgeen in een artikel vermeld staat. En de heer Scheldewater hoeft mij niets te vertellen over geweldsinstructies, daar weet ik vanuit mijn loopbaan eertijds genoeg van af, anders had ik niet gereageerd.
VdVonck (26-1-2024 om 14:11)
Lui als Scheldewater zijn een groeiend probleem in Zeeland, Nederland en wereldwijd. Als een agent aangeeft dat je moet blijven staan, dan blijf je staan, zo simpel is het. Als je niks te verbergen hebt blijf je staan. En nee ik ben geen fan van de Politie. Juist vanwege die slappe houding. Ze zouden vaker een wapen moeten trekken hier.
Peter (26-1-2024 om 13:36)
beste jaap, rene heb gelijk ik heb zelf ook in die wereld gezeten en ze worden inderdaad allemaal uit rotterdam,vianen naar hier gestuurd door families.
Jaap (26-1-2024 om 10:02)
@Jaap: René van Hoorn hoeft zich niet te schamen, hij slaat de spijker op zijn kop, als je het nieuws volgt zou je dit moeten weten, al die criminele ratten zijn voor het grootste deel van buiten Zeeland.
Scheldewater (26-1-2024 om 09:01)
Beste Arnold, je hebt helemaal gelijk, maar in het artikel staat NIET dat ze wilden aanhouden. Er staat dat ze wilden controleren en dat is heel wat anders. Dus kaats ik de bal naar je terug om het echt even uit te zoeken.En ook voor vuurwapengebruik bij een aanhouding zitten er nog wat kleine haken en ogen waaraan voldaan moet worden. Vuurwapengebruik staat op de allerhoogste trede van de geweldsladder. Dus om je pistool te trekken en te schieten voor een controle ??????
Cookie-instellingen beheren