Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Grote controle Vlissingen: Zeven weggebruikers onder invloed

Toegevoegd: 28-01-2024, 12.19 uur
De controle vond plaats bij de Govert Flincklaan.
De controle vond plaats bij de Govert Flincklaan.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Bij een grote verkeerscontrole in Vlissingen heeft de politie vijf weggebruikers betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Twee anderen reden onder invloed van alcohol. Tijdens de actie werden ook openstaande boetes geïnd.


De controle startte zaterdag rond 20.00 uur bij de Govert Flincklaan. Toen de actie rond 01.30 uur eindigde, waren zo'n 400 voertuigen gecontroleerd. Alle bestuurders moesten een alcoholtest doen. Eén op de tien gecontroleerden werd daarnaast onderworpen aan een speekseltest. Dit leverde zogezegd twee processen verbaal op voor het rijden onder invloed van alcohol en vijf voor het rijden onder invloed van drugs.

Tijdens de controle werd ook gelet op de technische staat van de voertuigen en het bezit van verdovende middelen. Er werden in totaal 26 boetes uitgedeeld voor onder meer het niet kunnen tonen van het rijbewijs, het weigeren van een adem- of speekseltest, een verlopen APK en technische mankementen aan het voertuig. Voor een groot aantal kleine technische mankementen werd een waarschuwing gegeven.

Bij de controle werd 19 gram aan verdovende middelen in beslag genomen. Ook werd voor 700 euro aan openstaande boetes geïnd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Middelburger (29-1-2024 om 20:18)
Wat Ewoud dan weer niet begrijpt is dat het niet voor niets 0,2 promillage is voor beginners. (En niet 0) Iets met vergisting als je bepaalde dingen eet.....
Ewoud (29-1-2024 om 11:59)
Ook gewoon afschaffen dat je nog met een biertje op mag rijden.. Geen druppel in je donder.. Ook niet vrijdagmiddag op je werk nog ff een biertje of wijntje... Gelijk 5 jaar geven die mensen!
Ewoud (29-1-2024 om 11:52)
Als ze iedereen zwaarder blijven belasten en ook geen 1 vlak verlichten.. Gaan we met ze alleen steeds meer idiote dingen doen voor geld .. Want iedereen wil natuurlijk het beste voorzicZELF uhuuhm voor zichzelf .. De ene z'n brood is de ander z'n dood toch?
bram goeree (29-1-2024 om 00:03)
dit bevestigt maar weer eens dat deze controles zeker nodig zijn
anoniem (28-1-2024 om 19:48)
Er is maar 1 persoon , die zich perfect in de samenleving begeeft, en dat is? EWOUD!!
Middelburger (28-1-2024 om 19:16)
Dus we doen bij 1 op de 10 maar een speekseltest? Dus 40 bestuurders waarvan 5 onder invloed van drugs is 12.5%. Stel je voor als je iedereen test, zouden er dan 50 mensen gepakt zijn? (12.5% van 400 = 50). Geeft ook aan hoe 'normaal' men het vind om onder invloed van drugs te rijden... Wel benieuwd wat voor drugs.
Cookie-instellingen beheren