Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote controle Vlissingen: Zeven weggebruikers onder invloed

Toegevoegd: 28-01-2024, 12.19 uur
De controle vond plaats bij de Govert Flincklaan.
De controle vond plaats bij de Govert Flincklaan.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Bij een grote verkeerscontrole in Vlissingen heeft de politie vijf weggebruikers betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Twee anderen reden onder invloed van alcohol. Tijdens de actie werden ook openstaande boetes geïnd.


De controle startte zaterdag rond 20.00 uur bij de Govert Flincklaan. Toen de actie rond 01.30 uur eindigde, waren zo'n 400 voertuigen gecontroleerd. Alle bestuurders moesten een alcoholtest doen. Eén op de tien gecontroleerden werd daarnaast onderworpen aan een speekseltest. Dit leverde zogezegd twee processen verbaal op voor het rijden onder invloed van alcohol en vijf voor het rijden onder invloed van drugs.

Tijdens de controle werd ook gelet op de technische staat van de voertuigen en het bezit van verdovende middelen. Er werden in totaal 26 boetes uitgedeeld voor onder meer het niet kunnen tonen van het rijbewijs, het weigeren van een adem- of speekseltest, een verlopen APK en technische mankementen aan het voertuig. Voor een groot aantal kleine technische mankementen werd een waarschuwing gegeven.

Bij de controle werd 19 gram aan verdovende middelen in beslag genomen. Ook werd voor 700 euro aan openstaande boetes geïnd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ewa (28-1-2024 om 17:19)
Dat was Ewoud enne 19gram van welke verdovende middelen, vind het nog mee vallen! Op 400 voertuigen 700 geeind idem ditto kans parels te Vlissingen.
Sjaak (28-1-2024 om 15:44)
Super actie ! komen jullie binnenkort ook eens naar Terneuzen a.u.b. Al die peperdure auto’s met knal uitlaten van de weg halen !!!
Ad Jonkers (28-1-2024 om 15:04)
@ Ewoud Er is 1 persoon die deze noodzakelijke acties niet wil snappen. wie de schoen past.......
Racisme (28-1-2024 om 14:36)
Doen we dit ook een keer in Middelburg en de dorpen? Of worden alleen de Vlissingse inwoners gepest op hun vrije zaterdagavond?
Vlissinger (28-1-2024 om 14:20)
@Ewoud, ben jij toevallig 1 van de aangehouden idioten die onder invloed achter het stuur kruipt? Dit heeft niks met de belastingdienst te maken. Hoe primitief kun je zijn om daar alles lekker makkelijk onder te schuiven als mensen strafbare feiten plegen en in dit geval zelfs anderen in gevaar brengen? Misschien ben je ook nog niet op de hoogte dat het jaar 2023 een recordjaar is wat betreft ongevallen onder invloed? Snappen mensjes zoals jij niet he? Is te moeilijk dus dan zal het wel de schatkist zijn.....
Ewoud (28-1-2024 om 13:18)
Er is maar 1 parel van de samenleving en dat is? DE BELASTINGDIENST !
Cookie-instellingen beheren