Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Code geel voor zware windstoten in Zeeland

Toegevoegd: 05-02-2024, 21.12 uur
Code geel voor zware windstoten in Zeeland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft vanaf dinsdagmiddag code geel afgekondigd. Dit in verband met verwachte zware windstoten die vanaf 12.00 uur kunnen plaatsvinden. De waarschuwing is van kracht van dinsdag 12.00 uur tot woensdag 03.00 uur.


Volgens de laatste voorspellingen van het KNMI vinden af en toe zware windstoten plaats, variërend van 75-80 km/uur aan land tot circa 90 kilometer per uur aan zee. De  windstoten kunnen volgens het KNMI hinder veroorzaken voor het verkeer en buitenactiviteiten. De wind komt uit het westen tot zuidwesten.

In de nacht naar woensdag zal de wind geleidelijk afnemen, waardoor de code geel-waarschuwing naar verwachting woensdag om 03.00 uur weer kan worden opgeheven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren