Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Zeer jonge' jongen verantwoordelijk voor hakenkruis op synagoge Middelburg

Toegevoegd: 19-02-2024, 16.30 uur
Volgens de politie is de dader een "zeer jonge" jongen.
Volgens de politie is de dader een "zeer jonge" jongen.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een "zeer jonge" jongen blijkt volgens de politie verantwoordelijk voor het aanbrengen van een hakenkruis bij de Joodse synagoge in het centrum van Middelburg eerder deze maand.

Zaterdag 3 februari kreeg de politie omstreeks 21.40 uur de melding dat bij de synagoge aan de Herenstraat vernielingen werden aangebracht. Aan de hand van de beschikbare camerabeelden en het signalement kon de politie de vermoedelijke dader raceren.

Volgens de politie is de verdachte een "zeer jonge jongen". Zijn exacte leeftijd is niet bekendgemaakt. "Afgelopen maandag heeft de politie met de jongen gesproken en het bleek dat het een onbezonnen daad is geweest. In overleg met de ouders en het Openbaar Ministerie wordt hij doorverwezen naar Halt", zo meldt de politie.
 

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wat een verrassing (20-2-2024 om 09:27)
Burgermeester Harald Bergman goed dat u deze groep beschermt, want het antisemitisme viert hoogtij deze dagen hier in Middelburg. Berecht deze jongen als volwassen want dit kan niet. 1000x het dag boek van Anne Frank overschrijven dat in ieder geval voor deze antisemiet. En zijn ouders ook het gevang in, hij zal het antisemitisme niet van vreemden hebben. Roei dit kwaad uit wortel en tak.
Cookie-instellingen beheren