Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km
-->

Joodse synagoge beklad met hakenkruizen

Toegevoegd: 04-02-2024, 10.38 uur
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Een synagoge in Middelburg is beklad met meerdere hakenkruizen. De politie onderzoekt deze zaak.


Afgelopen zaterdag kreeg de politie omstreeks 21.40 uur de melding binnen vanuit de Joodse synagoge aan de Herenstraat, dat er vernielingen zouden zijn gepleegd. Agenten waren snel ter plaatse en troffen een tweetal hakenkruizen aan.

De politie is een onderzoek gestart. Hierbij is er gekeken of er camerabeelden beschikbaar waren en werd er een eerste buurtonderzoek gehouden. De politie onderzoekt vandaag (zondag) deze zaak verder. Ook zal er een aangifte worden opgenomen. Getuigen van deze vernieling kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

-->

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Klaas vaak (4-2-2024 om 19:29)
Diep droevig dat dit moet gebeuren in Nederland. Van deze mensen heb je totaal geen last en ze hebben het al moeilijk genoeg gehad in het verleden en het heden. Ik hoop dat deze dader(s) stevig aangepakt worden. En geschiedenis les krijgen.
p (4-2-2024 om 18:45)
Hakenkruizen of swastika worden ook te pas en te onpas gebruikt. Vroeger had het toch een andere betekenis, maar dat lijkt niemand te beseffen, of te weten. "Het is een in de loop van de geschiedenis vaak gebruikt teken in allerlei culturen wereldwijd en staat in het algemeen voor levenskracht, geluk of heiligheid" De Duitsers(Hitler) hebben het in een verkeerd daglicht geplaatst blijkbaar.
R (4-2-2024 om 18:11)
Geef ze gee aandacht/podium.beetje witte verf er move on Het is wellicht n puber die zn ei kwijt moet.
willem (4-2-2024 om 17:14)
wie zoiets doet heeft een behoorlijke tik is zijn denken. zoiets is minderwaardig en moet streng bestraft worden. wat een waardeloze idioot of idioten.
vlizz_jeffrey (4-2-2024 om 14:23)
@Ad Jonkers, ik zei dat omdat er in de titel staat hakenkruizen(meervoud), simpele.
Ad Jonkers (4-2-2024 om 13:10)
@Vlissinger Dat is er 1 teveel, dombo!
Cookie-instellingen beheren