Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 15 km

Code oranje vanwege storm Louis

Toegevoegd: 22-02-2024, 16.40 uur
Code oranje vanwege storm Louis
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vanavond kunnen in vrijwel het hele land zeer zware windstoten optreden als gevolg van storm Louis. Om die reden heeft het KNMI voor alle provincies (met uitzondering van Limburg) code oranje afgegeven. Eerder was al code geel afgekondigd.


Langs de kust, boven het IJsselmeer en boven het Waddengebied worden windstoten verwacht van meer dan 120 kilometer per uur. Boven land gaat het volgens de meteorologen om windstoten van meer dan 100 kilometer per uur. Later vanavond neemt de wind van het westen uit geleidelijk in kracht af.

Het KNMI waarschuwt dat schade en gevaar kan ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen. De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) raadt aan alles aan huis en in de tuin goed stormvast te zetten.

Code oranje geldt voor Zeeland tussen 19.00 en 22.00 uur. Tussen 18.00 en 19.00 uur en tussen 22.00 uur en middernacht geldt code geel. In die periodes zijn zware windstoten mogelijk van 80 tot 90 kilometer per uur. Aan de kust kan het gaan om windstoten van 100 tot 110 kilometer per uur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren