Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Westerscheldetunnel (N62) dicht vanwege autobrand

Toegevoegd: 05-03-2024, 14.00 uur - Update: 05-03-2024, 14.50 uur
Westerscheldetunnel (N62) dicht vanwege autobrand
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ELLEWOUTSDIJK - De Westerscheldetunnel (N62) is dinsdag in beide richtingen afgesloten geweest in verband met een melding van een autobrand aan de zijde van Zuid-Beveland. Inmiddels zijn beide tunnelbuizen weer open.


De voertuigbrand op de Westerscheldetunnelweg werd rond 13.45 uur gemeld waarna meteen twee brandweerwagens werden opgeroepen: één vanuit Borssele en één vanuit Terneuzen. Volgens de tunnelorganisatie staat het voertuig bij de uitrit van de Oostbuis (richting Borssele) bij Ellewoutsdijk.

Rond 14.20 uur meldde de tunnelorganisatie dat de Westbuis richting Terneuzen weer opengesteld kon worden maar dat de Oostbuis richting Borssele nog dicht moest blijven in afwachting van de berging. De auto was toen wel reeds geblust. Rond 14.50 uur kon de tunnel weer helemaal worden vrijgegeven. Op dat moment stond er wel al een lange file dus daarom werd tunnelgebruikers aangeraden rekening te houden met extra reistijd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Step (6-3-2024 om 08:04)
Stel dat er dan een Calamiteit in die andere buis gebeurt, moeten de mensen dan vluchten naar de buis waar de auto in brand staat.... en de hulpdiensten hebben nou eenmaal de ruimte nodig om de auto etc etc op te ruimen na de brand.
Auto (5-3-2024 om 18:15)
Als de auto geblust is, kan toch 1 rijstrook open? Als er aan 1 kant brand is, waarom de andere kant dicht? Files creëren?
Cookie-instellingen beheren