Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Bewoner klimt op dak asielzoekerscentrum Vlissingen

Toegevoegd: 08-03-2024, 16.19 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Verschillende politie-eenheden zijn vrijdagmiddag opgeroepen nadat een bewoner op het dak was geklommen van het asielzoekerscentrum (AZC) in Vlissingen.


Agenten gingen naar het voormalige marineterrein aan de Oosterhavenweg toen duidelijk was dat een bewoner op het dak van de daad ingerichte noodopvanglocatie stond. Het bleek te gaan om iemand die al vaker aandacht had gevraagd voor zijn situatie. Toen bleek dat de situatie onder controle was, heeft de politie de zaak overgedragen aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Verdere inzet bleek niet nodig te zijn.

In de voormalige marinekazerne in Vlissingen worden sinds 2022 asielzoekers opgevangen. Ook zijn slaapplekken gecreëerd voor Oekraïense vluchtelingen. Eind januari moest de politie ook al in actie komen omdat er iemand op het dak van het Vlissingse AZC stond. Overigens gebeurde hetzelfde ook al meermaals bij de crisisnoodopvanglocatie Reynaertland in Hulst.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (8-3-2024 om 19:16)
Hier is maar 1 goede oplossing voor: Gelijk terug waar hij vandaan gekomen is. Kost hulpverlening hopen geld en wij maar betalen. Betalen aan hoge belastingen, ziektekosten enz enz
Een vlissingse (8-3-2024 om 19:03)
Ja aandacht vragen voor je situatie. Dat kan ook op een andere manier. Dan kan straks alle personen die aandacht vragen wel op een dak of wat dan ook staan. Dan krijgen de politie en instanties het nog druk. Er zijn wel meerdere mensen die in een situatie zit die geholpen moeten worden. Maar iedereen zal toch op zijn buurt moeten wachten. Er staan voor iedereen een lange wachtlijst,en dat is niet zo maar weg gewerkt.
bram goeree (8-3-2024 om 18:53)
laat ze daar toch lekker zitten .wanneer het te koud word of wanneer ze honger of dorst krijgen komen ze vanzelf weer naar beneden
Ad Jonkers (8-3-2024 om 17:09)
Blijkbaar heeft deze persoon een ander idee van "In hoger beroep gaan". Al de zoveelste maal dat hij op dat dak klimt.
Cookie-instellingen beheren