Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Opnieuw aanhouding in ronselzaak haven Vlissingen

Toegevoegd: 13-03-2024, 18.08 uur
Opnieuw aanhouding in ronselzaak haven Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft opnieuw een aanhouding verricht in een onderzoek naar ronselpraktijken in de Vlissingse haven. De 32-jarige Poolse verdachte werd in het Twentse Enter aangehouden door politieagenten van de Eenheid Landelijke Expertise en Operaties. Na zijn aanhouding is de verdachte overgebracht naar het politiecellencomplex in Middelburg.


Ronselaars zijn personen die zich bezighouden met het ‘werven’ van onder andere havenarbeiders om hen te helpen bij bijvoorbeeld de invoer van cocaïne. Bij het ronselen worden grote geldbedragen geboden of worden havenmedewerkers fors bedreigd of onder dwang gezet. De Zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant startte eind november 2023 een opsporingsonderzoek nadat een havenmedewerker ernstig werd bedreigd.

In dit onderzoek werden eerder al een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 27-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Deze verdachten zitten nog vast. De nu aangehouden 32-jarige man was voortvluchtig en werd gisteren aangehouden toen hij de Duits-Nederlandse grens passeerde.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren