Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files
-->

Taakstraf geëist voor oplichting via Marktplaats

Toegevoegd: 15-03-2024, 13.07 uur
Taakstraf geëist voor oplichting via Marktplaats
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De rechtbank in Middelburg heeft vandaag aan een 37-jarige oplichter om verantwoording gevraagd. Er is een voorwaardelijke celstraf en een taakstraf geëist.


Een ‘leuke’ bijverdienste: handelen via Marktplaats. Spullen aanbieden voor niet al te veel geld, eerst laten betalen en niet leveren. De pakkans is vaak niet al te groot. En als Marktplaats het account blokkeert, gewoon een nieuwe aanmaken. Voor de 37-jarige Middelburger die zich voor deze vorm van oplichting voor de rechtbank in Middelburg moest verantwoorden was het een manier nog wat extra geld te verdienen. Vanaf eind december 2018 tot en met midden april 2020 zou de man zich op zij malafide verkoop hebben geworpen. Fitbits, speakers, E-readers, horloges, fietscomputers, van alles wat.

Hij kocht in via Prikbord van provider Zeelandnet of Marktplaats en probeerde het met wat winst weer via Marktplaats te verkopen. Het ging een paar keer goed. Maar daarna raakte hij het overzicht volledig kwijt. Spullen werden door hem aangeboden terwijl hijzelf nog op het artikel zat te wachten, dat de verkoop wel maar de inkoop weer niet lukte, dat hij een koper wel wilde terugbetalen maar dat hij het al had uitgegeven, smoes na smoes verzon om (nog) niet terug te betalen  etc. En zo raakte hij steeds verder in de financiële knel.

Dat hij ook nog eens het nodige uitgaf aan online gokken maakte zijn financiële situatie er niet beter op. Alles bij elkaar handelde hij op Marktplaats met twaalf verschillende namen en werden de nodige aangiften ingediend. De officier van justitie kwalificeerde de uitleg van het hoe en waarom van de Middelburger als ongeloofwaardig en eiste een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een taakstraf van 180 uur.

De rechtbank doet op 29 maart uitspraak in deze zaak.

-->

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
p (15-3-2024 om 19:25)
Naam en marktplaats namen /account bekend maken. Wedden dat er dan nog meer gedupeerden zijn.
Niet te geloven (15-3-2024 om 17:50)
Plukken die handel.. alles terug betalen... tip aan OM.. de bedragen zullen wel op de bankafschriften staan..
Mijn mening (15-3-2024 om 16:21)
Dat is tof van de rechter. De gedupeerden krijgen dus geen cent terug en zo is diefstal ineens legaal gemaakt. 3 maanden rust en hij mag weer los.
Cookie-instellingen beheren