Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Artiest weggestuurd uit Middelburg vanwege geen vergunning

Toegevoegd: 31-03-2024, 23.50 uur
De artiest was niet in het bezit van een geldige vergunning.
De artiest was niet in het bezit van een geldige vergunning.
© Foto: Handhaving Middelburg
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Handhavers van gemeente Middelburg hebben vandaag een straatartiest zonder vergunning weggestuurd. De artiesten bevinden zich de laatste tijd geregeld binnen Vlissingen en Middelburg.


In de loop van Eerste Paasdag zagen de handhavers in het winkelcentrum van Middelburg een straatartiest zitten. Deze man had een hondenzandsculptuur gemaakt. De man had hier echter geen geldige vergunning voor. De man heeft een proces-verbaal gekregen en is weggestuurd.

De laatste tijd duiken soortgelijke artiesten regelmatig om binnen Zeeland. Volgens indebuurt.nl zouden deze mensen uit Roemenië komen. Op sociale media is er grote twijfel of deze kunstenaars wel echt kunst maken of dat er sprake is van een vorm van “oplichting”.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (1-4-2024 om 16:57)
Roemenen zijn meesters in je rugzak of tas leeg te halen, zelf meegemaakt, je merkt er niets van, ze stonden met hun tronie op camera en duidelijk ook, aangifte gedaan, je hoort er niets meer van.... Weg zojuist gepind geld en portemonnee. Voor hun te hopen dat ik ze niet meer tegenkom.
Artur Morgan (1-4-2024 om 13:51)
Deze vorm van keiharde criminaliteit dient direct in de kiem gesmoord te worden! Stel je voor dat er binnenkort overal kunstenaars dit soort ondermijnende criminaliteit uitvoeren. Reeds werd ik als simpele passant indirect gedwongen om een karikatuur van mijzelf te laten schetsen, de verleiding was te groot om te weerstaan. Aanpakken deze niets ontziende criminelen die geen vergunning hebben om kunst te maken!
corrie (1-4-2024 om 11:17)
Je hoeft toch niets te geven dan stoppen ze wel vanzelf maar ja dan gaan ze wel weer wat anders uitspoken dus misschien een eurotje geven en van oplichting is hier toch geen sprake van.
Peter pet (1-4-2024 om 11:05)
Als het Roemenen zijn weet je alweer genoeg; dan is het sowieso oplichting! Laatst zaten er ook twee van die bedelaars in Goes heel zielig met een bordje “I am very hungry”, donder toch op joh…. Die Roemenen denken echt dat Nederlanders dom zijn… Die lui worden aan het eind van dr dag opgehaald door een dikke auto en dan mogen ze alles inleveren…
Tommy Klundert (1-4-2024 om 08:42)
Triest van deze handhavers. Je hoeft die man toch geen geld te geven, en wie is hij nu tot overlast? Kinderen vinden het geweldig om naar te kijken. Je kunt je zelf afvragen of je hier wel een vergunning voor moet hebben, als hij maar niet actief om geld vraagt...
Miranda (1-4-2024 om 07:37)
Goed dat die controle er is. Veel roemenen proberen op die manier de boel op te lichten. Je moet het net weten.
Cookie-instellingen beheren