Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gemeente Schouwen-Duiveland start met wijkboa

Toegevoegd: 03-04-2024, 10.59 uur
Gemeente Schouwen-Duiveland start met wijkboa
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - In april start de gemeente Schouwen-Duiveland met de wijkboa. Elke wijkboa zal zijn eigen werkgebied hebben en is daarom bekend met de omgeving en de mogelijke aanwezige problematieken.


De wijkboa is nog meer het aanspreekpunt voor bewoners die vragen hebben over veiligheid, overlast of andere onderwerpen die kunnen spelen in een buurt. Een  extra voordeel is, volgens de gemeente, dat iedere wijkboa haar of zijn eigen werkgebied heeft en daarom bekend is met de omgeving en mogelijke aanwezige problematiek. Zij kunnen hierdoor effectiever reageren op gebiedsspecifieke situaties en snel handelen bij problemen.

Schouwen-Duiveland is qua oppervlakte enorm uitgestrekt. Met maar liefst 17 kernen is het onmogelijk om aan iedere wijk een boa te verbinden. Daarom werken de wijkboa’s op ons eiland hetzelfde als de politie. Drie gebieden verdeeld over de westhoek, het midden en de oosthoek. De wijkboa’s zijn terug te vinden op de site van de gemeente.

Vanaf april kunnen inwoners terecht bij het wijkboa-inloopspreekuur. Een laagdrempelige manier om direct in gesprek te gaan met een wijkboa. Het inloopspreekuur biedt inwoners een waardevol platform om hun stem te laten horen, problemen aan te kaarten en betrokken te zijn bij het verbeteren van de leefbaarheid in hun woonplaats. Een afspraak maken is niet nodig. Inwoners kunnen tussen de tijden in de tabel langskomen wanneer het hen uitkomt. Inloopspreekuren starten in Renesse (westhoek), Zierikzee (midden) en Nieuwerkerk (oosthoek).

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mosselman (4-4-2024 om 08:23)
ergens afgelopen najaar stond ik aan de brouwersdam bij een bekende snackbar. kwamen onze vriendjes van de handhaving met 4 man sterk aanSCHEUREN op het schuine deel van de brouwersdam, muziek op vol volume met een gangetje van pak hem beet 70 a 80 km per uur,LEES: op het schuine deel!! en ons wel op de vingers durven tikken of zelfs een boete uitschrijven als wij als burgetjes stout zijn. hoe kan je die gasten nou serieus nemen?!
mosselman (4-4-2024 om 08:18)
het wordt steeds gekker. wat een vooruitgang (jeeeej) wat een misselijk land is dit aan het worden
Peter (4-4-2024 om 07:39)
Roverheid
Rene (4-4-2024 om 07:35)
Hoe meer handhaving des te beter. Het liefst echte politiemensen. Die mogen en kunnen meer. Als ik zie welke basisregels mensen nu aan hun laars lappen. Nederland zit vol hufters, en dat is ook hier te lezen. Het is heel simpel, als je je aan de regels houdt hoeven BOA's of politie geen bekeuringen uit te schrijven. Dus aan een ieder die daar bang voor is, ga je eerst fatsoenlijk gedragen.
Peter (3-4-2024 om 20:46)
Emergo nulletje weg gevallen. Maar dan nog 1 op 200 is bizar veel. En zelf had je dat ook na kunnen kijken. CBS cijfers zijn openbaar. Dus voordat je gaat mekken effe feiten checken. 1 op 200 is bizar veeeeeeel
Emergo (3-4-2024 om 16:46)
@Peter 1 handhaver op 20 burgers ofwel ca 900.000 handhavers ofwel de kunst van de overdrijving. Kom in het vervolg met een fatsoenlijke onderbouwing svp.
Cookie-instellingen beheren