Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gemeente Schouwen-Duiveland start met wijkboa

Toegevoegd: 03-04-2024, 10.59 uur
Gemeente Schouwen-Duiveland start met wijkboa
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - In april start de gemeente Schouwen-Duiveland met de wijkboa. Elke wijkboa zal zijn eigen werkgebied hebben en is daarom bekend met de omgeving en de mogelijke aanwezige problematieken.


De wijkboa is nog meer het aanspreekpunt voor bewoners die vragen hebben over veiligheid, overlast of andere onderwerpen die kunnen spelen in een buurt. Een  extra voordeel is, volgens de gemeente, dat iedere wijkboa haar of zijn eigen werkgebied heeft en daarom bekend is met de omgeving en mogelijke aanwezige problematiek. Zij kunnen hierdoor effectiever reageren op gebiedsspecifieke situaties en snel handelen bij problemen.

Schouwen-Duiveland is qua oppervlakte enorm uitgestrekt. Met maar liefst 17 kernen is het onmogelijk om aan iedere wijk een boa te verbinden. Daarom werken de wijkboa’s op ons eiland hetzelfde als de politie. Drie gebieden verdeeld over de westhoek, het midden en de oosthoek. De wijkboa’s zijn terug te vinden op de site van de gemeente.

Vanaf april kunnen inwoners terecht bij het wijkboa-inloopspreekuur. Een laagdrempelige manier om direct in gesprek te gaan met een wijkboa. Het inloopspreekuur biedt inwoners een waardevol platform om hun stem te laten horen, problemen aan te kaarten en betrokken te zijn bij het verbeteren van de leefbaarheid in hun woonplaats. Een afspraak maken is niet nodig. Inwoners kunnen tussen de tijden in de tabel langskomen wanneer het hen uitkomt. Inloopspreekuren starten in Renesse (westhoek), Zierikzee (midden) en Nieuwerkerk (oosthoek).

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Timsalabim (3-4-2024 om 16:24)
Die WijkBoa is al het eerste probleem…
rene (3-4-2024 om 13:48)
ik sluit me helemaal aan bij peter,waarschijnlijk gaan ze nog meer bekeuringen uitschrijven voor kleine dingetjes om die bussen terug te verdienen,,en waar is dan de wijk agent??
bert kaiser (3-4-2024 om 12:22)
en die krijgen ook allemaal zo,n luxe bus ?
Peter (3-4-2024 om 11:54)
Nederland kent op dit moment van schrijven ongeveer 1 handhaver op 20 burgers. Is dat niet een beetje erg veel? Het begint meer een hetze te worden tegen de burgers dan dat we er gemak van hebben. En die BOA`s vallen net als agenten ondertussen over iedere scheet. (Zo niet dan is het wel stikstof uitstoot wat niet aangemeld is) Is dat nu echt allemaal nodig? Zijn we nu allemaal echt schorrie morrie of gewoon tuig? Of slaan ze niet een beetje door bij de overheid? Ik denk eerder dat we levende pinautomaten zijn geworden voor de overheid. Ik heb weinig met BOA`s of agenten van doen maar je begint jezelf wel vraagtekens te stellen waar we naartoe gaan met deze maatschappij.
Cookie-instellingen beheren