Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ook drugs in woning waarin 20 kilo vuurwerk werd ontdekt

Toegevoegd: 20-04-2024, 11.14 uur
Na de vuurwerkvondst werd ook de EOD ingezet.
Na de vuurwerkvondst werd ook de EOD ingezet.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij de doorzoeking in een woning aan het Kraanstraatje in Middelburg is donderdag niet alleen vuurwerk gevonden, ook is ruim 100 gram harddrugs ontdekt. Dat heeft de politie vanochtend bekendgemaakt.

De politie kreeg recent een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem dat in de woning drugs gemaakt zouden worden. Agenten betraden donderdag de woning en vonden vervolgens ruim 100 gram harddrugs. In het huis bleek ook zo'n 20 kilo aan vuurwerk te liggen. "Het gaat om honderden vuurwerkproducten. We vonden bijvoorbeeld een tas met tientallen explosiegevoelige signaalfakkels, zo’n 300 'Magnums' en een tas met 100 'Black Widows'", zo vertelt de politie.

In een keukenkastje lag zelfgemaakt vuurwerk. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) kwam eraan te pas om dit voorwerp veilig te stellen en te vernietigen. "De situatie in de woning leidde tot brandgevaar, explosiegevaar en gevaar voor persoonlijk letsel. Daarom neemt de gemeente bestuurlijke maatregelen en is zij bezig om de woning te sluiten", zo laat de politie weten.

De politie doet onderzoek naar de strafbare feiten en de 40-jarige bewoner, die niet thuis was toen de politie het huis binnen ging, zal later verantwoording moeten afleggen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Redouane (22-4-2024 om 21:39)
Beetje voorbarig om direct de link te leggen naar terrorisme. Dit betreft opslag van vuurwerk en geen aanslag of iets dergelijks. Het bezit van harddrugs is zeer ernstig en kan nooit goed gepraat worden, de burgemeester van Middelburg zal waarschijnlijk het pand sluiten omdat er sprake is van een aanzienlijke voorraad van 100 gram.
zeeuw (20-4-2024 om 16:42)
de straf kan niet zwaar genoeg wezen
Wim (20-4-2024 om 11:59)
Typisch geval van hybride dealen, drugs en explosieven. Opsluiten voor terrorisme
Cookie-instellingen beheren