Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Hengelaars slaan vissen dood aan de Ooievaar Terneuzen

Toegevoegd: 12-05-2024, 15.53 uur
Op de genoemde plaats is het niet toegestaan vis mee te nemen.
Op de genoemde plaats is het niet toegestaan vis mee te nemen.
© Foto: Wijkagenten Terneuzen
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN – De politie  heeft vier  vissers in Terneuzen beboet voor het meenemen van vis en  het vissen met  te veel hengels.

De wijkagenten van Terneuzen kregen een melding binnen dat er vier mannen aan het vissen waren aan de Ooievaar in Terneuzen. De vissers zouden de gevangen vis doodgeslagen hebben en in een tas hebben gestopt.

Bij controle bleek dat de vissers inderdaad dode vissen bij zich hadden en dat ze, tegen de gestelde regels in, viste met vier hengels. Ze hebben allevier een bekeuring gekregen van 370 euro.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Consument (15-5-2024 om 08:58)
Waar gaat de vis naar toe? Op de bbq van de ambtenaren?
Jordi Verschuuren (13-5-2024 om 15:55)
Het zijn boetes voor een economisch delict met een voorbeeldfunctie, om je af te schrikken zo hoog zijn ze. Want inderdaad, iedereen kan wel gratis gaan winkelen voor gratis vis, of een eend uit de vijver scheppen. Maar alles kan wel omhoog, te beginnen met de peuk op de grond, vervuilt 1m3 water. Dus heb je sigaretten bij, dan mag je niet bij het water komen. Als het echt om dier en milieu ging dan zou de wereld onherkenbaar zijn, begin bij jezelf.
Peter (13-5-2024 om 13:52)
Dat zijn de van mij gestolen hengels zeker ?, echte "sportvissers" 370 x 4 = 1480 voor dit vistuig ex adminkosten
Mario (13-5-2024 om 11:55)
bij deze situatie, welke de normale sportvisser een slechte naam geeft, vind ik de boete te laag. inbeslagname materiaal en vergunning plus elk een boete mede ook wegens het mishandelen van het ecosysteem cq dieren. en dat er op deze acties strenger gecontroleerd mag worden. er zijn er te veel die de karpertjes en zo meenemen en in de tuin klaarmaken op vuurtjes. visjes in binnewateren horen gewoon terug te gaan net zo weinig mogelijk schade. mocht je aan het strand staan aan de maat houden en aan het aantal. hoe simpel kan het zijn en het staat zelfs in het oosterlijke landen taaltje beschreven. dus niet meer dan terecht dat ze zo'n boetetje hebben gehad
Een Zeeuw (12-5-2024 om 22:46)
Amai had beter naar de visboer kunnen gaan voor bijna 400euro is bekant net zoveel als twee weken boodschappen halen enfin alles voor de goede veiligheid zullen maar zegge en vier hengels maal 4.
Mijn mening (12-5-2024 om 22:26)
Pak ook voorgoed de visvergunning af.
Cookie-instellingen beheren