Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km
-->

Ernstig ongeluk A58 Goes, rijbaan afgesloten, 1 arrestatie

Toegevoegd: 12-05-2024, 21.19 uur - Update: 12-05-2024, 22.27 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Op de A58 bij Goes is zondagavond op de rijbaan richting Vlissingen een ernstig ongeval gebeurd waarbij vijf personen gewond zijn geraakt. Eén van hen heeft ernstige verwondingen. Een ander is aangehouden vanwege mogelijk rijden onder invloed, zo meldt de politie. Een rijbaan is voorlopig afgesloten, zo meldt Rijkswaterstaat.


De eerste melding van het ongeluk gebeurde rond 21.05 uur. Er werden al snel meerdere brandweervoertuigen, ambulances en twee traumahelikopters opgeroepen om hulp te verlenen. De brandweer heeft rond 21.40 uur formeel middel-hulpverlening afgekondigd maar was toen reeds met meerdere voertuigen ter plekke.

Bij het ongeluk zijn volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) drie personenauto's betrokken. Eén van de voertuigen ligt op zijn zijkant tegen de middenvangrail, een ander voertuig staat omgekeerd in de middenberm en het derde voertuig staat een stuk verderop met de nodige schade.

In de auto's zaten zes personen. Volgens de politie hebben vijf personen letsel opgelopen. Eén van de slachtoffers had ernstige verwondingen en is naar Rilland vervoerd voor een rendez-vous met het traumateam uit Nijmegen. De rendez-vous vond rond 21.35 uur plaats bij de Valckenisseweg. Zeker twee anderen zijn met ambulances naar ziekenhuizen gebracht. Volgens de politie is een 39-jarige bestuurder aangehouden omdat uit een eerste test bleek dat hij waarschijnlijk teveel alcohol op had.

De rijbaan richting Vlissingen is volgens Rijkswaterstaat afgesloten vanaf afslag Goes-Zuid (35a). Tussen de afslag Kapelle (35) en Goes-Zuid stond volgens Rijkswaterstaat rond 21.20 uur een file van 2 kilometer aan langzaam rijdend tot stilstand verkeer. Later mocht een deel van het wachtende verkeer via de vluchtstrook de ongevalslocatie passeren. Het overige verkeer werd later onder begeleiding teruggestuurd naar de afslag Kapelle.

Verkeer richting Vlissingen wordt geadviseerd een andere route te kiezen.​

Later meer

-->

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arthur (14-5-2024 om 07:17)
Er worden voorbarige conclusies getrokken, voorlopig is er nog geen bewijs of diegene die drank op had daadwerkelijk het ongeluk heeft veroorzaakt. Telefoongebruik of overigens nog veel gevaarlijker en gebeurt veel vaker.
S (13-5-2024 om 14:02)
Heel veel sterkte voor het gewonde meisje en haar familie. Verschrikkelijk, als je kind zwaargewond raakt door de schuld van een ander. Als het waar is dat deze meneer, onder invloed van drank, dit ongeluk veroorzaakt heeft, dan moet hij zwaar gestraft worden.
Johnny (13-5-2024 om 11:39)
@ henky de hardrijders zijn vaak niet het probleem, de mensen die te zacht rijden wel terwijl het 130 km per uur is rijden ze 80-90 links continue opstoppingen waar autos van 130 naar 60 remmen ik pleit voor snelweg politie nu is er geen controle op de weg!
Vlissinger (13-5-2024 om 10:27)
Wat een kneus ben je als je onder invloeg rijdt. Totaal schijt aan de medemens die je daarmee in gevaar brengt met dit soort resultaten als gevolg. En maar denken dat het jou niet overkomt, want je kan zo goed rijden. Nou, niet dus. Er moeten veel zwaardere straffen komen, niet alleen een alcoholslot want ze laten zo iemand anders blazen deze gekken. Gewoon auto in beslag nemen voor lange tijd zou al een mooie start zijn. Rijdt hij later bezopen of onder drugs in een andere auto van iemand anders, jammer voor die persoon, ook die auto in beslag nemen en celstraf met strafblad. Het loopt de spuigaten uit met die gekken. Een keer is het genoeg maar in Den Haag slapen ze lekker verder en zijn ze meer bezig met hun eigenbelang dan met het volk.
Peter (13-5-2024 om 10:01)
Ach rijden onder invloed is goedkoper als bekeuring dan te hard rijden. Beetje bizar natuurlijk. En daarbij geen prioriteit. Het gaat om zo veel mogelijk opbrengsten met zo min mogelijk middelen.
henky (13-5-2024 om 08:50)
Het word eens tijd dat deze gasten die te veel hebben gedronken en hardrijders eens goed worden aangepakt ,het kost de burger een godsvermogen ,het is zo in Nederland als crimineel word je beschermd en de politiek en justitie geven dit water .
Cookie-instellingen beheren