Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Nieuw politiebureau volgende week in gebruik

Toegevoegd: 22-05-2024, 16.48 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Nog een week en dan nemen de eerste politiemedewerkers definitief hun intrek in het nieuwe politiebureau aan de Althoornweg in Middelburg. Het publiek is vanaf 3 juni welkom, de pers kreeg vandaag al een rondleiding.

Het nieuwe complex bij het ZEP (Mortiere) biedt plaats aan in totaal 400 FTE's. Er zijn 360 werkplekken, niet alleen voor de agenten van het basisteam Walcheren maar ook voor medewerkers van het ‘district’ zoals de recherche en de Forensische Opsporing. Verder worden onder meer politiestudenten gehuisvest.

De opening van het nieuwe politiegebouw heeft al een tijdje op zich laten wachten. Al in de zomer van 2017 werd voor het eerst kenbaar gemaakt dat in de Mortiere een nieuw politiebureau zou worden neergezet. De plannen moesten vervolgens echter enige tijd in de ijskast worden gezet. Pas in de zomer van 2019 kon de bouwgrond definitief worden aangekocht.

Aanvankelijk was het plan om het nieuwe gebouw rond de jaarwisseling 2022-2023 op te leveren. Vanwege de covidpandemie en de oorlog in Oekraïne vertraagde de levering van bouwmaterialen. Bovendien ontstond krapte op de arbeidsmarkt en daarom werd de geplande opleverdatum niet gehaald. Rekening werd gehouden met het eerste kwartaal van 2024, dat is dus juni geworden.

Volgens districtschef Joost Manusama is de politie erg blij met het nieuwe gebouw. "De oude panden hadden veel aandacht nodig. Door te kiezen voor nieuwbouw hebben we een duurzaam gebouw dat is gericht op de toekomst. Als politie moeten we het samen doen. Die gedachte komt terug in het gebouw. Je komt elkaar gemakkelijk tegen en de lijntjes zijn dus kort."

Nieuw in het gebouw aan de Althoornweg is dat het publiek zal worden ontvangen door gastheren en -vrouwen. Deze vrijwilligers zullen, net als bijvoorbeeld in ziekenhuizen, bezoekers ontvangen en de weg wijzen. Door de inzet van vrijwilligers worden reguliere politiemedewerkers ontlast, zo is de gedachte. Vanaf maandag 3 juni zullen in het bureau aangiftes worden opgenomen. Hiervoor dient overigens wel net als nu een afspraak gemaakt te worden via 0900-8844.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ineke (23-5-2024 om 18:12)
Het rechtssysteem zit niet in een politiegebouw maar in een rechtbank. Waarom al deze negatieve reacties? Zij doen echt hun best maar worden altijd afgebrand. Bij de 1 doen ze goed bij een ander die eventueel slachtoffer is van een boete moeten ze boeven gaan vangen. De politie doet waar ze goed in zijn en worden daar niet altijd om gerespecteerd. JAMMER
Jac (23-5-2024 om 16:28)
Zinloos bobo project, zonde van het geld. En die vrijwilligers zijn meer in de zorg nodig. Meer blauw op straat niet op kantoor. (Maar zoals altijd is dit maar mijn eigen totaal subjectieve mening)
Emergo (23-5-2024 om 16:00)
@Henky Als je het artikel leest zie je dat er 360 werkplekken zijn voor 400 fte's dus ja, het moet echt zo groot in dit bepaald niet lelijke gebouw.
Burger (23-5-2024 om 08:50)
Wat een lelijk gebouw voor een rechtssysteem wat niet goed functioneert
Peter Koulo (23-5-2024 om 07:49)
Ik had wel verwacht dat al die politie lovers welk iedere keer reageren op deze website met "goed werk politie" op zijn minst wel even "hun complimenten en gelukswensen" zouden geven hier in de reacties..... Waar zijn die nu ineens? Of realiseren ze zich ineens dat de politie hun niet nodig heeft?
Lekmeveaje (23-5-2024 om 00:33)
Dat gebouw. Heeft 34 miljoen gekost maar wat hebben de burgers er aan niks want als je ze nodig hebt komen ze niet zijn
Cookie-instellingen beheren