Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Vrijdagmiddag en zaterdag code geel vanwege buien

Toegevoegd: 23-05-2024, 19.48 uur
Vrijdagmiddag en zaterdag code geel vanwege buien
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vanwege de kans op stevige onweersbuien is voor vrijdagmiddag en zaterdagochtend en -avond code geel afgekondigd door het KNMI.

Vrijdagochtend bereiken enkele stevige onweersbuien al het zuidoosten van ons land. In de middag breiden deze zich verder over het land uit. Bij de buien is er kans op hagel en kan er in korte tijd veel neerslag vallen.

"Bij de buien zijn intensiteiten mogelijk van 10-20 mm/uur, plaatselijk 20-40 mm/uur. Omdat de buiigheid lang aanhoudt, zijn er plaatselijk neerslagsommen mogelijk van meer dan 50 mm in 24 uur". Hierdoor is wateroverlast mogelijk, aldus het KNMI.

Het verkeer moet er rekening mee houden dat wegen en tunnels kunnen onderlopen. Buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. In de loop van zaterdag verdwijnen de meeste buien.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren