Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Hond en vissen in beslag genomen in Middelburg

Toegevoegd: 25-05-2024, 21.13 uur
Hond en vissen in beslag genomen in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De politie heeft zaterdag meerdere dieren in beslag genomen nadat er een zorgwekkende situatie in een Middelburgse woning werd aangetroffen.

De politie maakte zich al enige tijd zorgen over het welzijn van de bewoner en de aanwezige huisdieren. Hierop is de wijkagent samen met de dierenpolitie en de inspectiedienst dierenwelzijn naar de woning gegaan. De deur werd echter op verzoek niet opengedaan. Hierop heeft de politie de deur ingebeukt.

Wat de politie binnen aantrof, bleek een schrijnende situatie te zijn, aldus de politie. De hele woning lag vol met afval en ontlasting en dergelijke. De politie heeft een hond en meerdere vissen in beslag genomen. De eigenaar heeft een proces-verbaal gekregen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (26-5-2024 om 14:26)
Paul ik denk dat jij ook wel weet dat de politie ''handhavers '' zijn en geen hulpverleners .daar zijn andere instanties voor en daar is net als op de politie zwaar bezuinigd door opeenvolgende regeringen .daar komen zulke ''problemen'' door jammer genoeg en ja natuurlijk heeft deze persoon hulp nodig
Tijl Wielemaker (26-5-2024 om 14:25)
Bij mij hebben ze ooit m'n maltezer zouthond in beslag genomen omdat hij in de winter buiten in een kennel zat. Wij zaten binnen te gourmetten toen er een arrestatieteam binnenviel. Ik had zelfs schade aan m'n smetplinten. Ik denk dan waarom kon dat niet met wat minder lawaai ?
Drica (26-5-2024 om 11:42)
=======De politie maakte zich al enige tijd zorgen over het welzijn van de bewoner en de aanwezige huisdieren.===== Eerder handelen door eerder aangegeven hulp had de situatie minder schrijnend geweest kunnen zijn. Misschien is de situatie de verkeerde kant opgegaan mede door de economische situatie waar velen nu last van ondervinden. Waar was de hulpverlening?
job (26-5-2024 om 11:35)
Waar kan ik iets lezen over de menselijke behandeling van de persoon? Of is dat geen ding meer hier?
henky (26-5-2024 om 08:53)
En zo ziet je maar ,het is maar goed dat je niet altijd weet wat achter elke voordeur afspeelt ,goed dat er mensen zijn die het melden en dan maar hopen dat de hulp het probleem oppakt wat helaas niet altijd gebeurt
Paul Bartlett (26-5-2024 om 08:41)
In plaats van de bewoner een boete te geven, zou je wellicht hulp kunnen bieden! Tegenwoordig heeft de overheid ( politie) maling aan je situatie. Hulp heeft waarschijnlijk meer zin dan de staatskas spekken.
Cookie-instellingen beheren