Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km
61

Waterschap zet noodpomp in bij Tholen vanwege wateroverlast

Toegevoegd: 26-05-2024, 11.48 uur
Waterschap zet noodpomp in bij Tholen vanwege wateroverlast
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

THOLEN – Waterschap Scheldestromen zet zondag een noodpomp in aan de Kadijk om het overtollige regenwater weg te werken. De regenbuien van afgelopen dagen zorgen voor veel water op het land.


102

De regenbuien hebben voor flink wat wateroverlast op het land bij Tholen gezorgd. De gemalen van Tholen draaien momenteel volop en daar zijn de peilen volgens Scheldestromen weer onder controle. In het laaggelegen gebied van de Weihoek bij het gemaal Kadijk duurt dit wat langer. Hierop wordt er door Scheldestromen een noodpomp neergezet.

Waterschap Scheldestromen verwacht met deze pomp de komende regenbuien aan te kunnen. De pomp kan voor geluidsoverlast zorgen. Het water afvoeren kost wat tijd. Naar verwachting is het water komende week weer naar het gewenste peil  gebracht.

73

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren