Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vanavond code oranje vanwege zware onweersbuien

Toegevoegd: 09-07-2024, 09.52 uur - Update: 09-07-2024, 10.04 uur
Vanavond code oranje vanwege zware onweersbuien
© Foto: Rolf de Feijter (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor het gehele land geldt vanavond code oranje vanwege zware onweersbuien. Eerder had het KNMI al code geel afgekondigd, maar die waarschuwing is dus uitgebreid.

Vanaf het einde van de middag trekken vanuit het zuidwesten zware onweersbuien richting het noordoosten. Bij deze buien kunnen zware windstoten van 75-100 kilometer per uur voor komen. Plaatselijk kan veel regen in korte tijd vallen: 20 tot 40 millimeter. Er worden ook grote hagelstenen verwacht, van twee tot vier centimeter.

Code geel wordt door het KNMI afgekondigd wanneer er grote kans is op gevaarlijk weer waarbij de impact groot is en er mogelijk schade, letsel of veel overlast kan optreden. "Door blikseminslag, wateroverlast, het omwaaien van voorwerpen en bomen en grote hagelstenen kan er vanavond schade en overlast ontstaan. Vooral voor buitenactiviteiten en het verkeer kunnen deze onweersbuien gevaarlijk zijn", zo waarschuwt het KNMI.

Voor Zeeland geldt de weerswaarschuwing tussen 16.00 en 20.00 uur.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad (10-7-2024 om 02:23)
@thera, waarom heb je een weersverwachting advies nodig? Tenzij mensen niet meer zelfstandig kunnen nadenken, o wacht, dat zal het zijn. Het is niet nodig om voor elke druppel een code af te geven en met zijn allen gewoon te doen. Al die codes en waarschuwingen zorgen ervoor dat mensen nog gaan geloven in klimaatverandering, net zoals ze geloofden in virussen die zogenaamd gevaarlijk waren. Gebruik gewoon je gezond verstand en je gevoel, heel simpel.
Drica (9-7-2024 om 16:42)
Meer daar dan hier!
Thera (9-7-2024 om 16:09)
Hencky, de enige waar gedachten richting paniek in hoofd komt ben je zelf. Anderen zien dit gewoon als weersverwachting/advies zodat keuzes gemaakt kunnen worden voor eventuele afspraken later op de dag.Als je je irriteert aan deze waarschuwingen; gewoon niet lezen. Het onderwerp staat duidelijk genoeg bovenaan.
henky (9-7-2024 om 10:20)
Waarom allemaal paniek zaaien ,in het verleden was er ook slecht weer afgegeven en toen zat ik ook buiten in het zonnetje volgens de Belgische weer berichten ga het allemaal wel meevallen
Cookie-instellingen beheren