Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Veiligheidsregio: Blijf binnen tijdens zware onweersbuien

Toegevoegd: 09-07-2024, 11.42 uur
Veiligheidsregio: Blijf binnen tijdens zware onweersbuien
© Foto: Rolf de Feijter (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) adviseert vanavond binnen te blijven als de zware onweersbuien over onze provincie trekken. Vanwege die buien heeft het KNMI eerder vandaag code oranje afgekondigd.

Vanaf 16.00 uur trekken intensieve onweersbuien over het land. Deze gaan gepaard met zware windstoten en grote hagelstenen. Volgens het KNMI is er kans op schade en wateroverlast. Ook bestaat de kans op blikseminslag. Tot 20.00 uur geldt voor de provincie Zeeland code oranje. In andere delen van het land loopt de waarschuwing later af want de buien trekken vanuit het zuidwesten naar het noordoosten en bereiken Zeeland dus als eerste.

Rijkswaterstaat roept intussen op om tijdens het rijden rekening te houden met gevaarlijke rijomstandigheden. "Pas je rijstijl aan", zo luidt het advies. "Ga je tijdens de buien met een (lege) aanhanger, vrachtwagen zonder lading of caravan op pad? Let dan extra goed op of stel je reis uit, indien mogelijk. Uiteraard zijn ook motorrijders extra kwetsbaar bij deze lastige omstandigheden", aldus Rijkswaterstaat.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad (10-7-2024 om 02:17)
Binnen blijven bij onweer, tja, je kan het zelf niet bedenken. Lekker paniek zaaien en net doen of het allemaal klimaatverandering is. Wat een onzin
Cookie-instellingen beheren