Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Hondje doodgebeten in Vlissingen, politie zoekt getuigen

Toegevoegd: 09-07-2024, 17.14 uur
Hondje doodgebeten in Vlissingen, politie zoekt getuigen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Dit weekeinde heeft in Vlissingen een hond een andere hond doodgebeten. Dat meldt de politie. Er wordt nog gezocht naar getuigen.

Zondag liep een man met zijn hondje bij de Glacisstraat. Op een gegeven moment werd zijn viervoeter aangevallen door een andere hond, volgens de politie een groter Pitbull-achtig exemplaar. De bruine hond beet vervolgens het kleine hondje dood.

Volgens de politie sprong de Pitbull-achtige hond uit het openstaande raam van een auto. Mogelijk ging het om een grijze Volkswagen Passat. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de Pitbull-achtige hond. Mensen met tips over het bijtincident kunnen deze doorgeven via het telefoonnummer 0900-8844.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hondenvriend (13-7-2024 om 13:36)
Geen enkele hond wordt vals of gemeen geboren. Ik ken mensen met pitbulls en Staffords en die honden knuffelen je hooguit kapot. Als een pitbull of wat dan ook vals is ligt dat aan de opvoeding. Die kleine kleffers bijten vaker. Alleen merk je dat minder vanwege de schade die ze aanrichten. Maar volgens de statistieken blijven golden retrievers de meest bijtende honden. Dus die ook maar verbieden dan? Omdat een hond er gevaarlijk uitziet is hij niet meteen gevaarlijk. De gene die de riem vasthoud is oorzaak. Honden bekwaamheid bewijs net als in Duitsland. Maar voor alle honden!
Vlissinger (11-7-2024 om 10:39)
@ MIKe dat kan in elke stad gebeuren.
Albert (11-7-2024 om 09:18)
Wat erg voor het hondje en wat een verdriet bij de eigenaars van het dood gebeten hondje , De pitbul achtig hond, moet opgespoord worden , en eigenaar ,kleur hond en auto is ,bekend en zal het nodige speurwerk nodig hebben, .voor het volgende keer weer een slachtoffer maakt . Hondje peuter kind , maakt niet uit het is drama , om een geliefd maatje hondje te verliezen op deze onnodige manier. Sterkte voor de eigenaars , dit vergeet je nooit meer. Groet een dieren vriend
Nasa (11-7-2024 om 07:51)
Vind zoiezo dat pitbulls verboden moeten zijn , zijn onvoorspelbare honden. Hoeveel incidenten zijn er al gebeurd , er lopen ook mensen met pitbulls los belachelijk!! Maar ook andere rassen lopen los , is het zo moeilijk om honden aan de lijn te houden!! Vreselijk dat je hond wordt doodgebeten en dat het baasje zo achter gelaten wordt zonder tegen partij !! Dit moet zwaar gestraft worden met flinke boetes. Stoer hoor een pitbull maar dan ook weg rijden , lafaard!!
Pitbull eigenaar (10-7-2024 om 21:23)
Als je als eigenaar je hond niet kent of onder controle kan houden is elk ras in potentie gevaarlijk en afhankelijk van de grote Van het ras schadelijk. Train met je hond neem lessen en koop nooit een pup/hond uit impulsieve beslissingen . Helaas gebeuren deze dingen te vaak en je kunt nooit een heel hondenras de schuld geven sterkte voor de eigenaren van hummer
K (10-7-2024 om 11:09)
Het maakt niet uit wat voor hondenras het is gewest, elke hond die niet fatsoenlijk of expres verkeerd (want een stoere hond is ...stoer) is opgevoed is een risico hond, een herder, pitbull, poedel, stafford, beagle noem het maar op, enkel loopt de schade meestal wel op met formaat/bijtkracht van de hond. En honden die niet samen kunnen met anderen zou een muilkorf om moeten hebben, vervelend, maar wel veiliger. Ik vind het heel triest voor het baasje van de overleden hond, dit wil niemand ooit meemaken. Ik wens hem (en familie) heel veel sterkte met dit verlies.
Cookie-instellingen beheren