Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Eerste onweersbuien bereiken Zeeland

Toegevoegd: 09-07-2024, 17.59 uur
Door: Roland de Jong

RITTHEM - De eerste onweersbuien hebben aan het einde van de middag de provincie Zeeland bereikt. Vanwege de buien heeft het KNMI code oranje afgegeven.

Vanmiddag rond 17.35 uur waren bijvoorbeeld de eerste buien te zien boven de Westerschelde. Ze zorgden ter hoogte van Ritthem voor een duidelijk contrast tussen nog enigszins zonnig en duidelijk stormachtig weer.

Vanwege de overtrekkende onweersbuien heeft het KNMI voor het hele land code oranje afgekondigd. In Zeeland moet tot 20.00 uur rekening worden gehouden met zware onweersbuien die gepaard gaan met veel regen, zware windstoten en grote hagelstenen. De Veiligheidsregio Zeeland adviseert binnen te blijven gedurende de tijd dat de buien over de regio trekken.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (10-7-2024 om 12:10)
Voor een code oranje zaten ze er in Vlis/Midd weer totaal naast(gelukkig). Een lekkere regenbui en een paar onweerklappen
O jee (10-7-2024 om 09:34)
Misschien code oranje per gemeente aanduiden ipv gelijk een hele provincie bang maken.
Henk (9-7-2024 om 20:34)
Het viel zoals meestal wel weer mee, in ieder geval hier in Zeeuws-Vlaanderen. Een prachtige shelfcloud met daarbij harde wind en een paar druppels regen, dat was het.
Cookie-instellingen beheren