Weerbericht:
Morgen bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Jaarlijkse brandoefening op strand Oostkapelle

Toegevoegd: 23-08-2007, 23.07 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Manfred Berrevoets & Roland de Jong

OOSTKAPELLE - Op het strand van Oostkapelle heeft de brandweer samen met de KNRM een inzetoefening gehouden.

Rond half acht ging een scénario van start waarbij brand was uitgebroken in strandpaviljoen Berkenbos. Toen de brandweer van Oostkapelle ter plaatse kwam, bleek dat er nog één persoon binnen was. Deze werd door de spuitgasten gered.

Met behulp van de reddingboot Uly uit Westkapelle en de brandweerlieden van de post uit hetzelfde dorp werd samengewerkt om een waterwinning tot stand te brengen. De Uly beschikt over een speciaal pompsysteem waarmee zout water uit de zee kan worden gehaald. Dit water wordt vervolgens in speciale slangen naar het strand gepompt.

Wegens technische problemen lukte het niet om het water ook daadwerkelijk op de eindbestemming te brengen. Wel kon de algehele techniek met de slangen en de pomp worden geoefend. Dat was tenslotte ook het hoofddoel van de oefening.

Al met al was het dus een redelijk geslaagde oefening.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren