Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Nieuwe uitrukkleding voor brandweer

Toegevoegd: 29-08-2007, 10.40 uur
Door: Brandweer Veere

DOMBURG - In een gezamenlijk project hebben de brandweerkorpsen Stadsgewest Vlissingen/Middelburg en Veere hun bluskleding vervangen.

Brandweer Stadsgewest gebruikte tot voor kort de uitrukpakken van Carhart Prof en Veere de pakken van PWG. Bij beide korpsen waren de uitrukpakken zowel technisch als financieel afgeschreven.

Na het proces van offerteaanvraag en beoordeling is uiteindelijk gekozen voor de pakken van de firma Bristol uit Engeland. In Nederland levert de firma Mekkey uit Hengelo deze pakken. De waterdichtheid, de warmteregulatie en de striping zijn de grote verschillen met de oude pakken.

Alle pakken zijn inmiddels geleverd en worden nu gepast door de brandweermensen. De uitrukpakken voor de beide korpsen zijn identiek, op één klein puntje na.

Brandweer Stadsgewest heeft een rood brandweerembleem op de mouw, Brandweer Veere een zwart embleem.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren