Weerbericht:
Overwegend bewolkt en vooral later overdag enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

'Gasaansluitingen per adres gecontroleerd'

Toegevoegd: 08-10-2007, 17.13 uur
Door: Roland de Jong

BIERVLIET - Medewerkers van energiebedrijf Delta gaan proberen om vanavond alle adressen in de omgeving van Biervliet weer op het aardgasnet aan te sluiten. Die regio zit zonder gas sinds de lekkage in een persleiding aan de Middenweg (N61) die vanochtend rond 10.25 uur ontstond.

Voordat de hoofdkraan van de aansluitingen weer kan worden opengedraaid zullen deze eerst stuk voor stuk gecontroleerd moeten worden door een medewerker van Delta. Zij controleren onder meer of de hoofdkraan ook daadwerkelijk dicht staat en of er geen apparaten zijn ingeschakeld die gas gebruiken.

De gemeente Terneuzen benadrukt dat mensen moeten wachten met het opendraaien van de hoofdkraan tot de komst van Delta. Nadat de controles zijn afgerond zal de druk op de leidingen weer langzaam worden opgebouwd. Het energiebedrijf gaat proberen de controles voor 20.00 uur afgerond te hebben.

Mensen met vragen kunnen contact opnemen met Delta via het telefoonnummer 0800-5150. Informatie wordt ook verspreid via de websites van de gemeenten Sluis (www.gemeentesluis.nl) en Terneuzen (www.terneuzen.nl). Ook is informatie te vinden op www.delta.nl, de website van het energiebedrijf.

Totdat iedereen weer gas heeft staat de brandweer van Biervliet stand-by.

Zie ook: '2.500 Mensen zonder gas na grote lekkage (08-10-2007)'


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750