Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote uitslaande brand in hooischuur Ritthem

Toegevoegd: 12-07-2003, 21.40 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

RITTHEM - Zaterdag brak even voor 12.00 uur een grote uitslaande brand uit in een grote hooischuur aan de Scheeweg te Ritthem.

 

Omstreeks 11:48 werden de eerste eenheden van de stadsgewestelijke brandweer Vlissingen-Middelburg gealarmeerd voor de brand. Toen werd al gemeld dat het om een uitslaande brand ging dus rukten de 45-41 en 45-51 uit naar de brand.

 

Even daarna werden uit voorzorg al de VC 42-92 en de 45-34, beiden uit Arnemuiden, gealarmeerd. Ongeveer een uur later werd extra personeel gepiept voor aflossing van de aanwezige brandweerlieden.

 

In totaal zijn zo'n 55 brandweerlieden ingezet geweest. De brandweer zette ook de haakarmwagen 45-61 in om diverse containers naar het incident te vervoeren.

 

De brand trok veel bekijks, maar na korte tijd werd de directe omgeving afgezet voor de omstanders. De brandweer zette in totaal o.a 4 tankautospuiten en een hoogwerker in.

 

De oorzaak van de brand is vermoedelijk het overspringen van een vonk tijdens werkzaamheden aan de schuur. De schade wordt geschat op enkele tonnen.

 

De rookwolk was overigens vanaf Zoutelande zichtbaar, zo'n 15,5 kilometer van de brand.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren